Erste Liga

3 órája

Hat gólt lőtt a DAB Debrecenben, de ez is kevés volt a győzelemhez

Hullottak a gólok a jégkorong Erste Ligában a DEAC – DAB mérkőzésen. A dunaújvárosiak szinte végig vezettek, de csak egy ponttal térhetnek haza Debrecenből.

Németh Krisztián

Fotó: DAB

Négy és fél perc alatt megszerezte a vezetést a házigazda Jevgenyij Mozer révén, de Erik Zohovs kettős emberelőnyben gyorsan kiegyenlített, 1-1. Sőt, Sági Martin a harmad második felében a vezetést is megszerezte a bikáknak, 1-2.

Innentől csak futott az eredmény után a DEAC, főleg, hogy Tyler Gregory mindjárt az első szünet után kettőre növelte az újvárosiak előnyét, 1-3. A középső harmadban őrült gólgyártás következett, de a szünet előtt így is kettővel vezetett a DAB, 4-6. A hazai kaput a második számú hálóőrnek számító korábbi fehérvári Szeles Martin védte.

 A harmadik játékrészben a debreceniek ki tudtak egyenlíteni, Tsulygin egy perccel a vége előtt egalizált, 6-6. Ekkor már a rutinosabb ex-fehérvári, Hetényi Zoltán védte a hazaiak kapuját. 

A hosszabbításban a triplázó Mozer lőtte a győztes gólt, 7-6.

A DAB első sorából Sági és Watkins egyaránt öt ponttal zárt, két-két gólt, és 3-3 aszisztot osztottak ki.

DEAC – DAB 7-6 (1-2, 3-4, 2-0, 1-0)

Erste Liga, Debrecen, 475 néző. Vezette: Juhász, Fényi, Kocsány, Gottlibet. 

DEAC: Szeles (Hetényi) - Ustsinenka, Stensson (2), Mozer 3 (1), Galoha 1 (3), Tsulyhin 1 - Kloz, Dobmayer (1), Mihalik G., Novotny 1 (1), Mihalik A. (1) - Jakabfy S., Bukor, Buchkin, Kreisz 1, Shenfeld - Jakabfy Cs., Domán, Nyisztor. Vezetőedző: Artyom Vaszjunyin.

DAB: Sági - Tóth G., Kluuskeri (1), Sági 2 (3), Ritter (2), Watkins 2 (3) - Sziszak, Jurkovics, Mikkel Jensen 1 (1), Zohovs 1, Hári N. - Léhi, Bánki, Sári, Mazzag, Cseh I. - Faith, Matthias Jensen, Kuminka. Vezetőedző: Somogyi Balázs. 

Kapura lövés: 59-20

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában