A feszültség tapintható volt

2 órája

Kínkeserves diadalt aratott az Alba (galéria)

Az Alba Fehérvár a Zalakerámia ZTE KK csapatát fogadta az NB 1/A 5. fordulójában, ahol egy az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen 97-92-re nyert.

Kelemen Kornél

David Nichols remekelt a Zalakerámia ellen, 20 ponttal vette ki részét a győzelemből

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mérkőzés nem indult a legjobban, két hárompontost követően 0-6 volt az eredmény a ZTE-nek, a hazai dobások pedig egymást követően maradtak ki. A jeget a csapatkapitány Vojvoda Dávid törte meg, aki egy szép betörést követően megszerezte csapata első pontjait, ettől felébredt a gárda, Andrew Smith zsákolását követően már előnybe volt az Alba. A játék tempója egyre jobban gyorsult, azonban ez a vendégeknek is kedvezett. A rohanást csak a faultok szakították meg, a negyed hátralévő részében a pörgős adok-kapok volt főszerepben. Egyik csapat sem tudta lerázni a másikat 27-25-ös székesfehérvári előnynél telt le a játékidő.

A második negyed ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a tempó nagyon gyors volt viszont rengeteg rossz dobás jellemezte a találkozót, a zalaegerszegiek kemény játéka nem ízlett Alejandro Zubillaga legénységének. A rengeteg fault ellenére kezdtek elhúzni a vendégek, egy 8 pontos futást követően már hattal mentek. Ezt egyetlen hazai kosár követte, majd ismét az ellenfél pillanatai következtek, három perccel a játékrész vége előtt már 38-49 volt az állás. A kőkemény védekezést David Nichols révén sikerült feltörnie az Albának, a félidőig valamennyit tudott faragni hátrányából, 44-49.

A második félidőre felpaprikázott hangulatban jöttek ki a csapatok. Teljes erőbedobással hajtottak a játékosok, egyik fél sem akart meghátrálni, ez a hozzáállás pedig a közönséget is feltüzelte. A negyed nagy részében megmaradt az öt pont körüli különbség, a feszültség kézzel tapintható volt, másfél perccel a vége előtt Tyler Thomas egymás után két triplát is bedobott, ezzel átvette a vezetést az Alba Fehérvár. Az utolsó negyedre hárompontos hazai előnnyel fordultak a csapatok, 69-66

Az utolsó játékrészben sem akartak engedni a együttesek, ha valaki megszerezte a vezetést rögtön érkezett a válasz. A végső dudaszóhoz közeledve, a közönség még erőteljesebben biztatta a fehérváriakat, ennek meglett az eredménye két perccel a vége előtt 91-83 állt az eredményjelzőn. Hiába a nagyobb előny, mégsem nyugodhatott meg az Alba, hiszen a vendégek minden adandó alkalmat megpróbáltak kihasználni az egalizálás érdekében. Zubillaga legénysége azonban kitartott és végül 97-92-re diadalmaskodott.

Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK 97-92 (27-25, 17-24, 25-17, 28-26)

NB 1/A 5. forduló, Alba Regia Sportcsarnok Nézőszám: 1600. Vezette: Földházi, Montgomery-Tóth, dr. Németh. 

Alba Fehérvár Filipovity 17/9, Horne 22/12, Vojvoda 13/9, Nichols 20/6, Smith 6, Párkányi, Simon, Kass 3/3, Kertész, Fazekas, Krivacsevics 3, Thomas 13/12. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga

Zalakerámia ZTE KK Keller 8/3, Brown 9/6, Bigelow 19/9, Leday 8, Takács Martin 10/9, Garrett 23/6, Csizmadia, Takács Milán 7, Csátaljay,  Tóth Á. 8/3, Szalay, Sitku. Vezetőedző: Matthias Zollner

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában