Az év utolsó Bajnokok Ligája találkozó értékelése

2 órája

Kiss Dávid: Jól álltunk bele a mérkőzésbe

A Hydro Fehérvár AV19 derekas helytállást követően 5-2-es vereséget szenvedett a svájci Servette ellen a Bajnokok Ligája alapszakaszának utolsó fordulójában. A mérkőzést Kiss Dávid és Terbócs István is értékelte.

Kelemen Kornél

Kiss Dávid kiemelte mennyit jelentenek ezek a találkozók a magyar jégkorongnak

Fotó: Nagy Norbert

Véget ért az idei Bajnokok Ligája a Volán számára, ugyan pontot nem sikerült szereznie, mégis büszke lehet a teljesítményére. A fehérváriak az európai jégkorong krémjével csaptak össze, és némelyiküket igen komolyan meg is szorongatták. Az utolsó felvonásban a sorozat címvédője érkezett az Alba Arénába, akinek ha tovább akart jutni kötelező volt a győzelem. Az AV19 sokáig partiban volt, ám a mérkőzés második felében alul maradt. 

– Nagyon jól kezdtük a találkozót, sokszor tudtunk nyomást helyezni a kapujukra, több lehetőség adódott előttünk, amit legközelebb igyekszünk jobban kihasználni. Örülünk neki, hogy az összes hazai CHL mérkőzésen sikerült meglepnünk az ellenfelet a jó játékunkkal, a szurkolók rengeteg plusz energiát adnak nekünk – emelte ki Terbócs István, az első fehérvári gól szerzője.

A játékos arról is beszélt, habár nem sikerült mérkőzést nyerniük, így is bizonyították, hogy jó csapat.

– A legnagyobb különbség, hogy a koronggal magabiztosabban játszanak, nyugodtan tartják maguknál akár hosszabb időre is, ennek köszönhetően nem kapkodós a játékuk. Habár az idei kiírásban nem sikerült mérkőzést nyernünk, megmutattuk igenis jó csapat vagyunk. A Pardubice elleni találkozót leszámítva mindig volt esélyünk a győzelemre – tette hozzá a fehérváriak támadója. 

Terbócs mellett Kiss Dávid vezetőedző is értékelte a látottakat.

– Talán ez a vereség fájt a legjobban, mivel jól álltunk bele a mérkőzésbe, öt az öt ellen jól jégkorongoztunk, sok remek helyzetet alakítottunk ki, mindent kiadtunk magunkból, mentünk a végéig – nyilatkozta a Volán vezetőedzője. 
A szakember azt is elmondta, sok tanulságot vonhatnak le a CHL mérkőzésekből, egyik ilyen az erőnlét. Ezen a szinten mind a négy sornak a végéig kiváló teljesítményt kell nyújtania, hiszen az ellenfelek az utolsó pillanatban is életveszélyesek.  

–  A kiállítások kezelése nem sikerült jól, emberhátrányban gólt kaptunk a második harmad elején, a létszámfölényt sem tudtuk a legjobban kezelni,nem igazán sikerült ezekből betalálnunk, sőt a második góljukat a büntetőpadról visszatérő Le Coultre szerezte – folytatta gondolatait Kiss Dávid. 
A vezetőedző lélekrombolónak nevezte a vendégek harmadik gólját, amit alig tíz másodperccel a második játékrész kezdése után lőttek.
– Csalódottak vagyunk sajnáljuk, hogy véget ért számunkra a sorozat, nem mindig játszhatunk ilyen nívós ellenfelekkel, viszont le kell vonnunk a tanulságokat, ugyanis ezek a mérkőzések rendkívül fontosak voltak, a csapatnak és az egész magyar jégkorongnak is – zárta gondolatait a Volán vezetőedzője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában