Európa-kupa

13 órája

Kyokushin karate: két arany-, és két bronzérmet szerzett a magyar küldöttség

A Bőke Béla által vezetett magyar csapat tagjai négyszer állhattak dobogóra Angliában. A szigetországban a kyokushin karate egyik legrangosabb nemzetközi versenyét rendezték.

Németh Krisztián

Az IFK Hungary küldöttsége

Forrás: VTKE

46. alkalommal rendezték meg a Brit Nyílt Bajnokságot, amely egyben Európa-kupa is – tekintettel arra, hogy a vb, és az Eb után a legrangosabb verseny az öreg kontinensen.

Az International Federation of Karate (IFK) magyar csapatát - a közelmúltban újabb fontos tisztséget betöltő - Bőke Béla a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület vezetőedzője irányítja, a delegációban a VTKE ö fiatal versenyzője kapott helyet. Reichert Jázmin, és Ferenczi Attila arany-, Solymosi Sára bronzérmet szerzett. A füzesabonyi Gulyás Gyula újabb arannyal gazdagította a magyar küldöttség medálkollekcióját.

Reichert Jázmin, Kántor Viktória, és Solymosi Sára a verseny helyszínén
Reichert Jázmin, Kántor Borbála, és Solymosi Sára 
Forrás: VTKE

Az U16-os korcsoportban Reichert Jázmin továbbra őrzi 2023 novembere óta tartó veretlenségét, ez pedig azt eredményezte, hogy a dobogó legfelső fokára állhatott fel A hétvégén. A -55 kilogrammos súlycsoportban szereplő karatéka a negyeddöntőben 46 másodperc alatt legyőzte a lengyel Emilia Czechowicz-ot, majd két angol vetélytársát is felülmúlta a tatamin. A legjobb négy között Tia Nayer-t búcsúztatta, a fináléban pedig Kayla Davies-t győzte le, ezzel Európa-kupa-győztes lett.

Nem sokon múlt a magyar döntő! Ugyanis Solymosi Sára a holland Elinoor Gil Fakhir legyőzésével az elődöntőben találta magát, éppen a Davies-szel került össze. A hosszú küzdelem után az angol mehetett tovább a fináléba, Sára bronzéremmel zárt. 

A fiú U16-os korosztály -65 kilogrammos súlycsoportjában a Jászberényben élő, de a VTKE színeiben karatézó Ferenczi Attila a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A magyar IFK válogatott tagjaként a füzesabonyi Gulyás Gyula a felnőtt +80 kg-os súlycsoportban két győztes küzdelem után az elődöntőben búcsúzott, így bronzéremmel tért haza a szigetországból.

Dezső Kata
Fotó: VTKE

Kántor Viktória a női -60kg-ban, és Dezső Kata női formagyakorlatban helyezetlenül zárt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában