Isten éltesse!

2024.10.25. 13:58

Ma 24 éves Szoboszlai Dominik

Ma ünnepli születésnapját Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar válogatott labdarúgója. A legjobb, és legismertebb futballista 2000. október 25-én látta meg a napvilágot Székesfehérváron.

Németh Krisztián

Fotó: Kricskovics Antal

Szoboszlai Zsolt 1999 decemberében a Lombard FC Tatabánya középpályásaként még az NBI-ben szántotta fel a középpályát, és kevesebb, mint egy esztendő múlva megszületett fia, Dominik.

Szoboszlai Dominik az U17-es válogatottban hatos számú mezben alkotott maradandót
Fotó: mlsz.hu

A későbbi sikerekhez vezető első lépést 2007-ben tette meg apa, és fia. Dominik 2006 februárjában lett a Videoton utánpótlásának igazolt játékosa, majd 2007 decemberétől az édesapja által vezetett Főnix Gold FC-ben kezdett futballozni.  Nyolc éven át pallérozódott folyamatosan a fehérvári klubban, 2015 nyarán egy éves MTK-s kitérő következett, hogy aztán 2016-ban visszatérjen nevelőegyesületébe. 

Nem áprilisi tréfa volt: Szoboszlai Dominik felhívta magára a figyelmet 

Ha minden igaz Dominik karrierjében a következő lépésnek egy 2016 április 1-jén játszott válogatott mérkőzés "ágyazott meg". Az U16-os nemzeti csapat Svájc elleni barátságos mérkőzésén felfigyeltek rá a Red Bull Salzburg scoutjai. Még ebben az évben aláírt az osztrák klubhoz, és 2017 tavaszán már az U17-es csapatot erősítette.

A magyar utánpótlás-bajnokságokban tíz év alatt 206 mérkőzésen 262 gólt szerzett.

2017 nyarán első salzburgi éveiben egy interjúban azt mondta: "annak is nagyon örülnék, ha Gulácsi Péterhez hasonlóan előbb-utóbb a német élvonalba, vagyis az RB Leipzighez kerülnék, de a legnagyobb álmom az, hogy egyszer egy spanyol első osztályú csapatban focizhassak.”

Karrierjének további lépései már a magyar futball krónikájának aranyozott lapjaira kívánkoznak, és mindenki számára jól ismertek: a Salzburggal, a német Leipziggel, tavaly óta az angol Liverpoollal, és a magyar válogatottal elért sikerei. Ami a spanyol élvonalat illeti, simán "benne van a pakliban".

Az idei ősz nem csak 24. születésnapja okán különleges Dominik számára, hiszen a közelmúltban eljegyezte fehérvári szerelmét.

A születésnapos november közepén meggypiros mezben is szép jubileumoz érkezik: 50. alkalommal öltheti magára a válogatott mezét a Hollandia elleni idegenbeli Nemzetek Ligája összecsapáson.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában