Tenisz

19 órája

Magyar, szerb, román és szlovák győztes Székesfehérváron

Bakonyi Dávid és Jully Ádám egy végletekig kiélezett mérkőzésen 7:6 (7–5), 7:6 (7–2)-re győzte le a Kincses Kolos Nagy Botond duót a Székesfehérváron, a Kiskút Tenisz Klubban rendezett J200-as nemzetközi ifjúsági ITF tenisztorna fiú páros döntőjében. Fiú egyesben szerb, nőiben román győzelem született.

Szabó Róbert

Igazi teniszünnep volt a Kiskút TK-n vasárnap

Fotó: Fehér Gábor

Vasárnap már a döntőket rendezték a Székesfehérváron tartott ITF J200-as nemzetközi junior tenisztornán, ahol egyesben nem, párosban viszont volt magyar érdekeltség. A nap a fiú és a lány egyes fináléval kezdődött, majd a duók következtek.

A fiúknál az első helyen kiemelt szerb Marko Makszimovics jól kezdte a döntőt a marokkói, nyolcadik helyen rangsorolt Karim Bennani ellen, hiszen 6:3-ra behúzta az első szettet, a másodikat viszont elbukta 6:2-re. Végül a harmadik felvonás nagy küzdelmet hozott, eljutottak a felek a rövidítésig is, ott viszont a szerb volt higgadtabb, aki behúzta a tornát, 7:6 (7–4).

A lányoknál ennél egyértelműbb volt a döntő kimenetele, hiszen a román házi döntőben a harmadik helyen kiemelt Diana-Ioana Simionescu 6:4, 6:0-ra verte a másodikként rangsorolt Maia Ilinca Burcescut.

A lányok páros számának döntőjében Maia Ilinca Burcescu még pályára lépett és társával, a szlovák Kali Supovával meg is nyerték a mérkőzésüket 6:3, 6:1-re a román Anamaria Federica Oana, Giulia Safina Popa duó ellen. A fiúknál magyar siker született a színtiszta magyar döntőben: Bakonyi Dávid és Jilly Ádám két kiélezett szettben 7:6 (7–5), 7:6 (7–2)-re verte Kincses Kolost és Nagy Botondot.

ITF J200, Székesfehérvár, döntők

Fiú egyes
Marko Makszimovics (szerb, 1.) – Karim Bennani (marokkói, 8.) 6:3, 2:6, 7:6 (7–4)

Lány egyes:

Diana-Ioana Simionescu (román, 3.) – Maia Ilinca Burcescu (román, 2.) 6:4, 6:0

Fiú páros:

Bakonyi Dávid, Jilly Ádám – Kincses Kolost, Nagy Botond 7:6 (7–5), 7:6 (7–2)

Lány páros:

Maia Ilinca Burcescu, Kali Supova (román, szlovák, 3.) –  Anamaria Federica Oana, Giulia Safina Popa (román, 2.) 6:3, 6:1

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában