Női labdarúgás

2024.10.25. 21:00

Nem jött össze a bravúr

Szoros mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Skócia ellen a magyar női labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki részvételért zajló rájátszás első mérkőzésén.

Szabó Róbert

Nem sikerült a bravúr a skótok ellen, Martha Thomas (20) gólja döntött

Fotó: Dömötör Csaba / NSO

A találkozó első félidejében bár fölényben játszottak a skótok, nem sikerült megszereznie a vezetést a vendégeknek, jól állta a sarat a magyar védelem. A fordulás után aztán negyedóra telt el, amikor Nicola Docherty passza után Martha Thomas bevette Lauren Brzykcy kapuját, 0-1. Végül ez a gól jelentette a különbséget, így hátrányban utazhatnak a mieink a párharc október 29-i visszavágójára.

A találkozón kezdőként lépett pályára a martonvásári születésű Csiki Anna, akit a 90. percben váltott Nagy Virág. 

Női labdarúgás, Eb-selejtező, rájátszás
1. forduló, 1. mérkőzés

Magyarország – Skócia 0-1 (0-0)
Budapest, Bozsik Aréna, Vezette: Maria Caputi (olasz)

Magyarország: Brzykcy – Kovács L., Turányi, Németh H., Szabó V. – Fenyvesi (Nagy F., 79.), Papp L. – Zeller, Csányi, Csiki (Nagy V., 90.) – Kaján (Pápai, 61.). Szövetségi kapitány: Szarvas Alexandra

Skócia: Alexander – Clark, Howard, Docherty – Evans (Hay, 76.), Cuthbert, Weir (Watson, 76.), Kerr (Rodgers, 90.), Emslie – Thomas (Davidson, 90.), Hanson (Smith, 58.). Szövetségi kapitány: Pedro Martinez

Gól: Thomas (60.)

Sárga lap: Fenyvesi (60.), ill. Evans (24.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában