Jégkorong

2024.10.14. 17:15

Szép búcsúra készül a Volán

Véget ér a Bajnokok Ligája főcsoportja, az utolsó fordulóban a címvédő Genéve-Servette látogat a Volánhoz, a mérkőzést október 15-én kedden 18.30 órától tartják.

Kelemen Kornél

Erdély Csanád jó játéka kulcsfontosságú lehet a Volán számára

Fotó: Fehér Gábor

A Hydro Fehérvár AV19 a Bajnokok Ligája idei kiírásában öt forduló után szerzett pont nélkül, a tabella 23. helyén áll, ami első ránézésre nem tűnhet jónak, viszont a Volán sorsolása kíméletlen volt. Többek között a tavalyi döntős Skelleftea AIK is az ellenfelek között volt, sőt a másik svéd nagyágyú, a Färjestad Karlstad is összecsapott a fehérvári klubbal. Kiss Dávid legénysége derekasan helyt állt, az első fordulóban elszenvedett Pardubice elleni 7-0-ás vereség volt az egyedüli, ami igazán rosszul mutat. A Färjestad ellen egészen az utolsó harmadig tartotta magát a Volán, megszorongatva az idei kiírás listavezetőjét. 
Az utolsó körben sem vár könnyű feladat az AV19-re, hiszen a sorozat címvédője, a svájci Servette érkezik az Alba Arénába. Kiss Dávid fiainak nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a vendégeknek élet-halál harcot kell vívniuk, ugyanis eddig csak 7 pontot szereztek, ami a 18. pozícióra elegendő. Ha a rájátszásba szeretnének jutni, mindenképpen nyerniük kell Székesfehérváron. A hazai védelemnek az egyik legnagyobb kihívást Michael Spacek jelentheti, aki 5 góllal és 4 gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, amivel a Bajnokok Ligája idei kiírásának második legtöbb pontot szerző jégkorongosa. 
Bizakodásra adhat okot, hogy a Servette nem csak a Bajnokok Ligáját kezdte rosszul, hanem a svájci bajnokságot is, ahol a 11. helyen áll. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legtöbb csapat már legalább tíz mérkőzést játszott, míg a Jan Cadieux által irányított együttes csak nyolcat, amelyekből mindössze hármat nyert meg. A gárdának az előző bajnoki idény sem sikerült a legfényesebben, hiszen az alapszakaszt csak a 10. helyen zárta, a rájátszás osztályozóját pedig elvesztette. 
A Volánnak nem lesz egyszerű a dolga, viszont az Asiago elleni 4-1-re megnyert ICEHL mérkőzéssel hangolt a keddi összecsapásra, ami pozitív hangulatot okozhat az öltözőben. Emellett az is jó jel, hogy jelenleg az osztrák bázisú jégkorongliga alapszakaszának 6. helyén áll a csapat. Az biztos, hogy minden szurkolóra szüksége lesz Kiss Dávid legénységének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában