Hírek

2010.04.19. 15:51

Átadták a játszóteret Nádasdladányban

A gyerekek már előbb birtokba vehették, de hivatalosan szombaton adták át az új játszóteret.

Siki Szabolcs

 

Nádasdladányban uniós pályázat segítségével elkészült a játszótér a sportpálya és a tornacsarnok szomszédságában.
- A kis dolgok nagy helyet foglalnak el az életünkben - köszöntötte ezzel a mondattal a jelenlévőket a település polgármester asszonya, Varga Tünde, aki hozzátette: minden település életében a kis dolgok összessége teszi naggyá a lakók életét. - Nagy eredmények pedig nem jöhetnek létre sok és kitartó, ötletes és átgondolt munka nélkül. Elkészült hát gyermekeink álma, egy közös erőfeszítés komoly végeredménye, ennek a területnek az első lépcsőfoka, egy mai kornak megfelelő játszótér - mondta a polgármester.

A játszótér megvalósításához az Új Magyarország Vidékfejlesztési program keretében kaptak 8 millió 953 ezer 737 Ft-os támogatást, ehhez a képviselő testület lemondott tiszteletdíjából biztosították az önrészt, 2 millió 238 ezer 435 Ft-t értékben. A játszótéren vannak a kisebb-nagyobb korosztálynak való eszközök, és olyan játékok, amelyeket a mozgáskorlátozottak is igénybe vehetnek (például madárfészek hinta). A játszótér megfelel a legszigorúbb előírásoknak, és távol esik a forgalmas, zajos úttól - fűzte hozzá Varga Tünde, aki kifejtette:
- A célunk az, hogy egy szabadidős centrummá alakítsuk itt ezt a területet. Legyen ez a hely találkozóhely, játszótér, szabadidős centrum, építsünk itt közösségünket!Terveink az alábbiak: 2 db köztéri ping-pong asztalt szeretnénk a játszótér mellé, mellette egy kerékpárugratót alakítanánk ki, a fák alá 3 szalonnasütőt, bográcsozót alakítunk ki fa padokkal, a játszótér háta mögé homokos strandröplabda pályát tervezünk, ezeket szeretnénk a gyereknapra vagy a falunapra átadni. A télre egy kisebb korcsolyapályát szeretnénk létrehozni a sportcsarnok mögé. Jövő évi terveinkben szerepel a játszótérrel szembeni területen a kézi- és kosárlabdapálya kialakítása, illetve a bányató felé a sportegyesülettel együtt egy edzőpálya kialakítása.

Ezután a helyi római katolikus egyház plébánosa megáldotta a játszóteret, és kérte: aki használja, az vigyázzon rá. Majd a református lelkész is szólt a hallgatósághoz rövid visszatekintést téve a múltba, végül az általános iskola tanulóinak táncos produkciója után valóban a gyerekeké volt a terep.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!