Hírek

2012.12.17. 08:34

Ráckeresztúron a Betlehemi Láng

Ráckeresztúr - December 16-án, advent 3. vasárnapján, szinte tejködös esti órában, Gödöllőről - Ráckeresztúrra érkezett a Betlehemi Láng.

Herkli Antal

Gémesi Györgytől, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökétől Dienes Gábor Ráckeresztúr alpolgármestere, Pátkai István a Római katolikus egyházközség világi elnöke, valamint két népviseletbe öltözött kis gimnazista: Herkli Boglárka és Kászonyi Vivien hozták.

Óriási köd, az orrunknál nem lehet tovább látni. Sötétség, várakozás, advent. Várakozás a Betlehemi Lángra, várakozás a kis Jézus születésének ünnepére.

A templom kapujában imádkozva, énekelve, szeretettel fogadtuk a kis küldöttséget.

- Köszönjük, hogy elhoztátok a Betlehemi Lángot. - Fontos esemény számunkra, hogy a Szeretet Lángja megérkezett ismét Ráckeresztúrra, ugyan úgy, mint egy évvel ezelőtt, vagy mint az előző években. Lélekben, erősít bennünket, hírt hoz a betlehemi istállóból. Azt a hírt hozta, hogy van remény. Van remény az újjászületésre. Ez a láng kézzelfogható és szemmel látható jó hír, örömhír. Bíztató remény ez a hír, hogy Jézus születik, értünk születik és azt a szeretet, amit tőle kaptunk, azt kell továbbadnunk.

Adjuk tovább a szeretet melegét, a pislákoló, de mégis, irányt mutató Fényt. Lélekben legyünk hasonlóak azokhoz a pásztorokhoz, akik lámpásaikkal megvilágították karácsony szent éjszakáján a kisded Jézus betlehemi istállóját.

Szívük melegét, lángoló szeretetét, tündöklő fényét adták a világ Urának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!