Hírek

2013.01.11. 18:04

A kórház integrációja ellen tüntettek Móron

Mór - A helyi kórház a fehérváriba történő integrációja ellen szervezett demonstrációt több ellenzéki párt, illetve szervezet péntek este a kisvárosban. Nem értik az indokot - hangoztatták a demonstráción.

B. Kiss László

Csípős hideg volt, mégis számosan gyűltek össze, hogy meghallgassák a demonstráció szónokait (Fotó: Gregority Antal)

A móri kórház integrációja, illetve - miként Horváth András, az MSZP országgyűlési képviselője, a demonstráció egyik szónoka  fogalmazott - valószínűsíthető későbbi teljes megszüntetése ellen szerveztek tüntetést pénteken, az intézmény előtt.  A móri kórház 2010 végére mintegy egymilliárd forint beruházásával újult meg, váltott struktúrát, és  példaszerű módon  önfenntartóvá vált. Ezért nem érti a fehérvári kórházba történő integrálásának indokait - jelentette ki Horváth András, aki szerint legalább garanciákat szeretnének arra, hogy Móron változatlan színvonalú marad az ellátás. Sirály Péter főorvos többek között arról beszélt:  kétli, hogy az intézkedés következtében például  rövidülnének  a várólisták, és kilátásba helyezte: minden, a móriak számára hátrányos  intézkedést szóvá fognak tenni.

Iván János szocialista önkormányzati képviselő beszédében arra emlékeztetett: az állam tavaly adósság nélkül vette át a várostól a kórházat, amely 2012-ben már pénzügyi támogatás nélkül  működött. Azon, ami jól működik, miért kell változtatni? - kérdezte, majd kijelentette: nem asszisztálhatnak egy számukra beláthatatlan következményekkel járó döntéshez.

A móri kórház a fehérváriba történő integrációja pozitív lesz a térség lakosai számára - ígérte kedden, a témában tartott sajtótájékoztatóján Törő Gábor, a körzet fideszes országgyűlési képviselője, amint arról szerdán bővebben is beszámoltunk. Szerinte hisztériakeltés zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!