Hírek

2013.02.05. 15:36

HelloWork - Utak a munka világába

Székesfehérvár – Megváltozott munkaképességű embereknek segít állást találni egy helyi civil fejlesztés.

„HelloWork” címmel tartottak szakmai napot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, ahol a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítéséről tanácskoztak. Az eseményen Róth Péter alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd a hellowork.hu állásközvetítő portált és a honlaphoz kapcsolódó szolgáltatásokat ismertették.– A fizikai akadálymentesítéssel párhuzamban a fejekben is akadálymentesíteni kell – szögezte le Székesfehérvár alpolgármestere. Ez azért is roppant fontos, mert önmagában a legjobb civil kezdeményezése sem teremt munkahelyet, ahhoz a vállalkozások is kellenek. Ezért is van jó helyen a Civil Centrum Alapítvány és a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesület (LÁRKE) által fejlesztett és üzemeltetett, akadálymentes, megváltozott munkaképességű emberek állásközvetítését segítő hellowork.hu portál.

Szántó János és Kocsaslijszki Gábor, a program két szakértője kiemelte: a másfél éve indított oldalon ingyenesen biztosítják az állásfeltöltést, közvetítést a gazdaság azon szereplőinek, akik megváltozott munkaképességű emberekkel szeretnék csapatukat erősíteni.Az Alcoa Köfém Kft. kommunikációs vezetője, Sas Erika arról számolt be, hogy az Alcoa Alapítvány HelloWork program megvalósítára 25 000 dollár támogatást adott. A szakmai napon több olyan cég is bemutatkozott, amelyik megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat. Macher Endréné ügyvezető a Macher Kft., Schiffer Sára üzemi szociális munkás a Grundfos Kft. Szokó Zsolt pedig a LÁRKE egyesület gyakorlatát ismertette a hallgatósággal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!