Hírek

2013.08.06. 15:21

Tábor az egészség jegyében

Székesfehérvár - A sportolás és egészséges táplálkozás mellett a felelős állattartás fontosságára is ügyelnek a szervezők az egy hetes táborban.

Kajdi Erika

Horváth Ildikó, a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) és az Ifjúság a jövő családjaiért kulturális közhasznú egyesület (ICSKE) elnöke sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy augusztus 12 és 16 között 35, 6 és 18 év közötti fiatal táborozik együtt a Bregyó Sportcentrum területén. A gyerekek két korosztályra tagolódnak, a 6 és 11 év közöttiekkel Szentmihályi Ferencné foglalkozik majd, a 12 és 18 év közötti ifjakkal pedig Szántó János, aki dokumentumfilmet is készít, valamint fotózási ismeretekre oktatja a táborozókat.

– Nem ez az első összefogás a mélyszegénységben élők javára, de ez az eddigi legnagyobb – hangoztatta az elnök.

– A táborozók nem csak tipikus gyerek-foglalkozásokon vesznek majd részt, hanem az állatszeretetükre alapozva a felelős tartáshoz szükséges tudást is meg szeretnénk velük osztani – emelte ki Molnár Tamásné, az Alpha Segítő Kéz Alapítvány (ASKA) titkára. A sajtótájékoztatón Paál Csaba, az Alpha-Vet Állatkórház kórházvezető főállatorvosa kiemelte, hogy napi szinten találkoznak állatkínzásokkal, így nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek felelősségtudatra nevelését. A táborozók az állatos elfoglaltságok mellett sportolási lehetőséget is kapnak, erről Halm Rolland, az Alba Fehérvár szakosztály igazgatója, Molnár Attila, a Predator Sport Klub elnöke és Vajda Tibor, a Székesfehérvári Vitalinfó Hallgatói Sport Egyesület képviselője számolt be, akik egyaránt fontosnak tartják, hogy az egészséges életmód részeként a gyerekek a sporttal is megismerkedjenek. Az önkormányzatot részéről Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok kiemelte, hogy a hasznos elfoglaltság a táborozók részére garantált, hiszen a SZETA idén is mindent elkövet ennek érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!