Hírek

2014.12.04. 19:01

Vera, és az újjászületés

Székesfehérvár - Lehet, hogy karácsony előtt érzékenyebbek vagyunk, mint máskor lennénk. Veronika története nem az ünnep miatt rendkívüli.

Tihanyi Tamás

Izsó Veronika korán született, a kislány agyvérzést kapott és mozgáskorlátozottá vált. Olvasóink is segítettek hiszen a műtét rendkívül költséges volt és így 2013 januárjában megoperálhatták St. Louis gyermekkórházában. Ismételten köszönöm a segítségét és a támogatását a Fejér Megyei Hírlap és feol.hu olvasóinak , mondta Izsó László, az édesapa. Aki azt is hozzátette, hogy a Verán Amerikában elvégzett, úgynevezett SDR-műtétet szülői nyomásra meghonosították Magyarországon. Veronika állapota javul, de még sok segítségre van szüksége. Csütörtökön a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskolában találkozott azokkal, akik támogatják a gyógyulását. Sok-sok szeretetet kapott megint.

A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola növendékei Szent Erzsébet ünnepnapja alkalmából nem először álltak a rászorulók mellé. Idén tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Szent Imre Iskolaház javára, és az iskolások zsebpénzéből anyagi támogatást nyújtottak – nem először – Izsó Veronikának, a „Vidám Oroszlánnak”. Az iskola lapunk felhívására elsők között segítette az Izsó-családot, amikor lányukkal, a mozgáskorlátozott Veronikával Amerikába készültek egy nagyon komoly idegsebészeti műtétre.

Az operációt – mint arról, és annak eredményeiről olvasóinkat az édesapa, Izsó László tegnap ismét boldogan tájékoztatta – 2013 januárjában sikeresen elvégezték. Veronika azóta – köszönhetően a sok-sok gyógytornának, sportnak, foglalkozásnak és jókívánságnak – nagyon sokat fejlődött. A Szent Imre Általános Iskola növendékei úgy döntöttek, hogy ismét Veronikának ajánlják fel összegyűjtött adományukat, amellyel a család Vera éves uszodai foglalkozásainak költségeit fedezheti. Az adomány átadására egy Veronikával eltöltött közös óra alkalmával december 4-én, csütörtökön került sor.

A délelőtt folyamán Csák Lajos igazgató, Dunai Rita igazgató-helyettes, Kovácsné Szolovi Anita iskolatitkár és a diákönkormányzat vezetői átnyújtották felajánlásukat Veronika családjának. A 4. osztályosokkal közös órán, Mikulás érkezésére készülve a gyerekek együtt kézműveskedtek, miközben Veronika elmesélte amerikai útját, a műtétet, a kórházat és a körülményeket, és mesélt arról, mit is jelentett neki a sok-sok szerető segítség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!