Hírek

2015.05.17. 10:47

"Sír a zsák" - Halálra akarták ítélni a kutyát

Székesfehérvár - Sírást hallott a szomszéd egy lekerített, építési törmelékekkel teli területről szombaton este, ezért hívta a rendőrséget. A rendőrség hamar kiszállt a helyszínre és kiderült, hogy egy kiskutyát kötözött valaki egy műanyag, levegőtlen zsákba.

S. Töttő Rita

"Sír a zsák" - tett bejelentést a szomszéd a Vass Albert utcában szombaton este. A furcsa észrevételnek azonban volt alapja: a rendőrség azonnal kiszállt a helyszínre és a számtalan építési törmelék közepén rátaláltak egy műanyag, lekötözött zsákra, amelyből egy fekete, egy év alatt tacskó keverék kiskutyát vettek ki. Az állat addigra már félájult volt, vélhetően nem kapott levegőt - árulta el az ASKA vezetője. Molnár Tamásné hozzátette: a kutyát azonnal bevitték az állatkórházba, ahol végül magához tért, vélhetően halálra akarta ítélni a kegyetlen támadó.

- Mivel a kutya jól táplált, egészségesnek tűnő állat, ezért számunkra is érthetetlen, hogy valójában mi történhetett - mesélte a gyepmesteri szolgáltatással is foglalkozó állatmenhely vezetője. Azaz megeshet, hogy a kutyát nem is a gazdája kötözte a zsákba, de hogy pontosan mi történhetett, még kérdéses. Mivel a Wass Albert utcában történt az eset, ezért a kölyköt Albertnek nevezték el. A kutyus egyébként egy nagyon jókedvű, játékos jószág, vélhetően nem is tudja, mi történt vele.

Mivel az állatvédők ezt szeretnék kideríteni, ezért abban reménykednek, hogy szemtanú segíthet nekik kideríteni a rejtélyes eset hátterét, esetleg valaki ráismer a kiskutyára. Bejelentés tehető az ügyben a rendőrségen vagy az ASKA telefonszámán: a 06-30-317-4370, illetve a 06- 30-206-5372 -es számon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!