Hírek

2016.10.11. 13:30

Meglepetés: szobát béreltek a Fejér megyei adóellenőrök

Fejér megye – A Velencei-tó környékén ellenőrizték a szoba kiadókat szeptemberben a NAV Fejér Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai. A jó idő továbbra is sok turistát vonzott hétvégenként a tó partjára, azonban a fizető vendéglátók nem számítottak az őszi ellenőrzésre.

S. Töttő Rita

Az adóellenőrök egy web-oldalon több szállást is foglaltak, mielőtt az ellenőrizni kívánt helyekre elmentek volna. A helyszíneken azonos időben ellenőriztek, hogy ne menjen híre az akciónak – árulta el az akció  részleteit Mártonné Beke Éva, megyei szóvivő.

A végeredmény azonban talán még az adóhatóság ellenőreit is meglepte: a vizsgált adózóknak ugyanis a  háromnegyede a szállás díjáról nem állított ki bizonylatot. A szállásokat minden esetben adószámos magánszemélyek üzemeltették, akik közül többen elmondták, hogy egyáltalán nem számítottak az utószezonban adóellenőrzésre. Ők is meglepődtek tehát.

A Velencei-tavi akció után Győrbe is ellátogattak a NAV munkatársai. Egy weboldalon hirdető szálláshely tulajdonosa már az érkezés napján elkérte a revizoroktól a szállás teljes díját, amiről azonban nem állított ki sem nyugtát sem pedig számlát. A mulasztók akár 1 millió forint bírságra is számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!