Hírek

2017.03.14. 15:40

Burján Zsigmond kapta az idei Penna Regia díjat

Burján Zsigmond, a Fehérvár Médiacentrum operatőre, a Csak még egyszer előre! történelmi játékfilmrendezője kapta az idei Penna Regia díjat a Szabad Sajtó Napja alkalmából megrendezett ünnepségen.

Buthy Lilla

Burján Zsigmond több saját filmet is készített pályafutása során, Fehéredő múlt trilógiája Székesfehérvár történelmét mutatja be. Burján Zsigmond rendező-operatőri és forgatókönyvírói munkásságának szintén fontos fejezete a Csak még egyszer előre című történelmi dráma, melyet 2016 novemberében mutattak be Székesfehérváron. Az alkotó első nagyjátékfilmje a Nagy Háborúban harcolt fehérvári 17-es honvéd gyalogezrednek kíván méltó emléket állítani az isonzói, doberdói frontról történő hazatérésük 100 éves évfordulója tiszteletére.

A díj átvételekor Burján Zsigmond köszönetet mondott a néhány hete elhunyt Siklósi Gyula régészprofesszornak, aki nélkül nem jöhettek volna létre filmjei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!