Jégkorong

2013.12.03. 14:37

Az „öreg”

Ez aztán a bravúr! Na nem feltétlenül az megy csodaszámba, hogy a SAPA győzelmet aratott Innsbruckban, elvégre ilyesmi, máskor is megesett már.

Török László

Arról nem is beszélve, hogy a tiroli város együttese – finoman szólva – nem tartozik az élmezőnyhöz. A diadal mikéntje az érdekes. Két harmad után, 0-3 volt az állás a mi szempontunkból, ám a záró játékrészben, káprázatos hajrával, sikerült hosszabbításra mentenünk a meccset – amit aztán a ráadásban megnyertünk. De hogyan?

Egyetlen másodperccel a végső dudaszó előtt szerzett találattal. A bravúr-gólszerző pedig Tokaji Viktor volt. A csapatkapitány. Az együttes – ha jól számolom – harmadik legidősebb tagja. Mindez történik abban az esztendőben, amikor minden a fiatalításról szól. Néha a kelleténél is többet hivatkozunk a generációváltásra, amikor az olykor dadogó eredményekről esik szó. Arról viszont már mindenki optimistán beszél, hogy sorban jelennek meg a csapatban a sihederek, akiknek azonban még akad tanulni valójuk. Ám nem mindegy kitől lesik el a hoki csínját-bínját. Ajánlom nekik Tokajit! Pedig ő nem kimondottan jégkorongozó típus. Legalábbis nem a 60x30 méteres jégfelületen kívül, hiszen ő nem nagy dumás, aki a társaság középpontja. Csak ritkán szól, akkor azonban nagyon oda kell figyelni rá! Nem szakasztott hátvéd, aki előbb üt, csak aztán nézi meg hol a korong. Ő kemény ugyan, de cseppet sem durva. Az idény 26 meccsén mindössze nyolc alkalommal sújtották kisbüntetéssel a játékvezetők.

A világbajnoki A-csoportba jutást kiharcolt válogatott tagja volt, aki mellől szépen lassan visszavonulnak, vagy kikopnak az akkori csapattársak, ő azonban bírja a gyűrődést. Könnyen lehet azért, mert róla sosem keringenek történetek kivel, hol, mikor látták. Legfeljebb arról, hogy az őt sem kerülő sérülések után megszállottként dolgozik azért, hogy visszakerüljön a pályára.

A jelenlegi, nem éppen fényes sorozat közepette is, meggyőződéssel magyarázza, csak még több munkával lehet kikapaszkodni a gödörből. És nem csak mondja, hiszi és teszi is.

Egy szó, mint száz az Öregre fel lehet, sőt fel kell nézni. Az ifjak tanulhatnak tőle, mert ehhez a játékhoz keveseknek adatott meg annyi ész, mint neki. Elleshetik helyezkedését, lelkesedését is. Ja, és azt is, miként lehet az utolsó másodpercben, meccset eldöntő gólt lőni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!