Kézilabda

2012.04.28. 18:46

Bravúros győzelmet aratott az FKC Veszprémben

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság rájátszásában, az 5-8. helyért az Alcoa FKC szombaton Veszprémben lépett pályára, s egy góllal győzött. Köszönhetően Szikora Melindának is, aki a lefújás előtt 5 másodperccel kivédte Hornyák hétméteresét.

Fejér Megyei Hírlap

Nagyon fontos, 26-25 arányú győzelmet aratott az Alcoa FKC - Szikora - Niksics 2, Nikcsevics 2, Tilinger 6/2, Horváth, Triscsuk 10/3, Vaszari 2, csere: Rádl 4, Zsigmond, Németh N., Becséri, Maruscsec, vezetőedző: Konkoly Csaba - együttese a Veszprém Barabás KC otthonában, s ennek köszönhetően 7 ponttal az 5. helyen áll. A hazaiak 3-0-ra, majd 5-2-re is vezettek, majd 9 percig nem lőttek gólt, közben az FKC 6-5-re fordított. A második félidőben a fehérváriak 18-13-ra megléptek, de a hazaiak a jól védő Kissel az élen fokozatosan felzárkóztak. Az 59. percben Rádl góljára Bulath még válaszolt, így 26-25 volt az állás az FKC javára. Ám a vendégek emberelőnyben támadhattak, de Niksics ejtését Kiss könnyedén lehúzta, majd az ellentámadás végén hétmétereshez jutott a Veszprém, ám Hornyák lövését a végig jól védő Szikora hárította, így az FKC megnyerte a fontos találkozót. Miután a Vác-Debrecen meccs 28-28-ra végződött, az Alcoa FKC 7 ponttal az 5. helyen áll, ami nemzetközi kupaszereplést jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!