Restaurálás

2022.04.13. 07:05

Egymás után újulnak meg a buszmegállók Előszálláson

Egy helybéli, előszállási mesterember kapott megbízást az önkormányzattól a Balatoni úti megállók restaurálására, kivitelezésére.

Majer Tamás

Víztiszta oldalfalat is kapott a teljesen új buszmegálló

Forrás: Szenczi János

A sorban első a polgármesteri hivatal, illetve a cukrászdához közeli buszmegálló res­taurálása volt. Szenczi János szerkezetlakatos, hegesztő itt a meglévő faburkolatot előbb eltávolította, hogy felmérhesse a korrózió okozta károkat, s ezután rendelte meg, szerelte fel az új burkolatot. Természetesen padot is kapott a fedett építmény.

 

A következő, áprilisban elkészült buszmegálló teljesen, az alapoktól új, ez a Vincze étterem magasságában található. Ez is fedett s paddal ellátott, emellett víztiszta, UV-szűrős polikarbonát oldalfalak is kerültek rá.

 

– Köszönöm a megbízást Előszállás nagyközség önkormányzatának, és köszönöm mindenkinek, aki társadalmi munkával segített, és a sok kedvességet, amit kaptunk tőletek, az üdítőket, frissítőket! Nagyon jólesett, meglepően összekovácsolta a projekt a közösséget – publikálta közösségi oldalán Szenczi János; lám, egy buszmegálló felépítése közösséget is kovácsolhat!

 

A két elkészült buszmegállóban hamarosan új szemeteskukákat szerelnek fel, s hirdetőtáblákat is, utóbbiakat azért, hogy megkíméljék az építmény falait a különböző plakátoktól, szórólapoktól.

 

A mester a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, újabb két Balatoni úti buszmegálló felújítására van érvényes megállapodása az önkormányzattal: az egyik a Fenyőfa vendéglőnél, a másik Előszállás keleti határán van, Dunaföldvár felé, az út bal oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!