Nyugalmazott alezredesként költözött Fehérvárra

2 órája

Dél-afrikai edzővel erősítettek a fehérvári rögbisek

Louis Janeke csatlakozott az ősztől már az NBI-ben szereplő fehérvári férfi rögbi klub edzői stábjához. Janeke hazája hadseregében is maradandót alkotott.

Németh Krisztián

Fotó: Fehérvár Rugby Club

Az új szezon kezdetével, az NBI kihívásaihoz alkalmazkodva új edzővel bővült a Fehérvár Rugby Club stábja.

Louis Janeke a rögbi unió – a játék 15 fős változata – világranglista 1. helyét elfoglaló Dél-Afrikából érkezett. Csak viszonyításképp: Magyarország ugyanezen a világranglistán a 70. helyen áll.

Janeke korábban a Dél-afrikai hadsereg fizikai és rekreációs területén dolgozott, nevéhez fűződik a sereg egyik legrangosabb fizikai megmérettetésének létrehozása. A rögbivel, valamint az atlétikával közel negyven éve foglalkozik, elsősorban iskolai csapatokat edzett 6 – 19 éves korig.

Legnagyobb felfedezettje a Dél-afrikai válogatottban is pályára lépő, az angol első osztályban, a Premiershipben szereplő Harlequins csapatkapitánya, Stefan Lewies.

Janeke a nyáron költözött Székesfehérvárra. A Fehérvár Rugby Clubban a férfi és a női csapatoknál, a felnőtteknél és az utánpótlásban is szerepet vállal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában