Arcanum

2024.05.13. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Szabó Róbert

Modellezők jubileuma

„A magyar modellezés a napokban ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. A szép jubileum alkalmából a Magyar Honvédelmi Szövetség Fejér megyei Vezetősége és a Fejér megyei Modellező Szövetség szombaton emlékülést rendezett a székesfehérvári Velinszky László Ifjúsági és Úttörőházban. Az eseményen Sallai Béla alezredes, az MHSZ Fejér megyei Vezetőségének titkára köszöntötte az emlékülés résztvevőit, a meghívott vendégeket. Megyénk modellezői számos szép sikert értek el ezidő alatt. Nem véletlen, hogy a modellezés az egyik legeredményesebb sportág lett hazánkban. A modellezés úttörőinek nevében Varga István és Hajmási József szólt a mai fiatalokhoz. Sallai Béla az ünnepségen kitüntetéseket, jutalmakat nyújtott át a legeredményesebben tevékenykedő modellezőknek. Az MHSZ Kiváló Munkáért kitüntetés arany fokozatát kapta Pifkó József és Bódis Károly. Az ezüst fokozatot öten, a bronzot pedig hatan vehették át. Az ifjúsági házban a jubileum alkalmából megnyílt a Képek a modellezés történetéből című kiállítás. A vidámparki tavon nagy sikert aratott a különböző hajómodellek bemutatója" – számolt be a modellezők jubileumának alkalmából tartott emlékülésről és bemutatókról a Fejér Megyei Hírlap 1984. május 13-án.

A vízi sportiskola szabadidőközpont (is) lett

„Mostanában nem sok szó esett a Velencei Vízi Sportiskola működéséről, tevékenységéről.Agárdon vitorlások, kajakosok ütöttek rendre tanyát. A sport ideális terepe e telep, minden adott a felkészüléshez. Vajon napjainkban mennyire tud sportiskolai jelleggel üzemelni?" – tette fel a kérdést 1994. május 13-án a Fejér Megyei Hírlap. Érdekesség, hogy a Velencei-tavi Vízi Sportiskola felújított, a vitorlásélethez kapcsolódó épületét, valamint a központi irodáit és műhelyeit kiszolgáló épületeket, közösségi- és oktatótereket az elmúlt hétvégén, 2024. május 11-én szombaton adták át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!