Külföld

2009.06.08. 08:32

Palesztin fegyvereseket lőttek le izraeli katonák

FMH - Izraeli katonák lelőttek hétfőn négy palesztin fegyverest, aki megpróbált behatolni Izrael területére a Gázai övezetből - közölték az övezetet ellenőrzés alatt tartó Hamász palesztin iszlamista szervezet biztonsági tisztségviselői.

feol.hu

Legalább tíz, lóháton és pokolgéppel megrakott járművön közlekedő palesztin fegyveres kísérelt meg bejutni izraeli területre Karni és Nahal-Oz határátkelő közelében. 
Előzetes értesülések szerint a palesztinoknak a támadás kezdetén sikerült egy izraeli katonát foglyul ejteniük. Amikor az izraeli járőrök észrevették a behatolást, a támadók tüzet nyitottak rájuk. Helyi lakosok szerint a palesztin fegyveresek páncéltörő fegyvereket és robbanóeszközöket vetettek be az izraeli katonák ellen. A palesztinok robbanóöveket is viseltek.
 A Gázai övezet viszonylag csendes azóta, hogy ez év januárjában Izrael befejezte három hétig tartó hadműveletét a területen, szórványos lövöldözések azonban előfordultak. Az incidensek többsége izraeli járőrök elleni támadásokat és pokolgépek telepítését jelentik, s ezeket kisebb fegyveres csoportok követik el, nem a Hamász, amely két éve ellenőrzi az övezetet.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!