Külföld

2009.11.12. 10:24

Kínában felgyorsult a fertőződés, eddig 36-an haltak meg új influenza miatt

FMH - Eddig 36 halálos áldozata van az A(H1N1) influenzának a kínai szárazföldön, és több mint 62 800 ember fertőződött meg az új vírussal a hét közepéig - közölte a kínai média csütörtökön, az egészségügyi tárca előző napi tájékoztatása alapján.

MTI

Szerda délutánig 48 órán belül közel 3400 új esetet regisztráltak, közülük 285 volt súlyos, 54 már meggyógyult. Közel 11 millió kínai kapta már meg a védőoltást, és több mint 41 millió vakcina minőségi jóváhagyása történt meg. Az ország teljes területén fokozatosan megkezdték a térítésmentes oltást, először a különösen veszélyeztetettek körében.
Az új vírus terjedése Kínában intenzívebb szakaszba lépett, felgyorsult a fertőződés, a betegek száma rohamosan emelkedik. Az egészségügyi minisztérium szakértői szerint a folyamat a jövő év márciusáig is eltarthat.
Kínában kiterjedt kampány keretében végzik az oltást és a lakosság felvilágosítását, a védekezést. A média rendszeresen figyelmeztet, de például a repülőgépen is oktató rajzfilmmel intenek elővigyázatosságra. Olyan praktikus tanácsokat adnak, mint hogy gyakrabban szellőztessünk, mossunk kezet, és ügyeljünk másokra tüsszentéskor, használt zsebkendőnket a szeméttartóba dobjuk. Pekingben a liftek hívógombjait sok helyütt műanyag fóliával takarták le, s óránként tisztítják, fertőtlenítik. Sokan viselnek szájmaszkot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!