Külföld

2010.04.06. 16:02

Magyarokat bántalmaztak Medgyesen

FMH - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szeben megyei és medgyesi városi szervezetének ifjúsági összejövetelén vettek részt azok a fiatalok, akiket ismeretlenek szóban és tettleg is bántalmaztak hétfőn.

MTI

Az RMDSZ sajtóirodájának közleménye szerint az ifjúsági összejövetelnek otthont adó medgyesi székházban 20 óra körül több ismeretlen jelent meg, akik a szervezők többszöri felszólítása ellenére sem voltak hajlandók távozni, mi több, verbálisan és tettlegesen is bántalmazták a magyar fiatalokat. 
Két súlyosan sérült magyar fiatalt mentővel kellett kórházba szállítani. Jelentős anyagi károkat is okoztak a támadók, bútorokat rongáltak meg, üvegtárgyakat törtek össze. 
A szövetség Szeben megyei vezetői az incidenst etnikai konfliktusnak tekintik, s úgy vélik, hogy ez nyílt támadás a medgyesi magyar közösség ellen. Balázs Béla Attila, az RMDSZ Szeben megyei elnöke és Orosz Csaba, a szövetség medgyesi elnöke feljelentést tett a rendőrségen. Kérik a tettesek azonosítását, valamint intézkedéseket ellenük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!