Külföld

2010.12.06. 18:03

Argentína elismerte Palesztinát szabad és független államként

Argentína elismerte Palesztinát "szabad és független államként, az 1967-es határok között" - jelentette be hétfőn a Buenos Aires-i külügyminisztérium.

MTI

Cristina Kirchner köztársasági elnök ezt egy üzenetben tudatta Mahmúd Abbász palesztin elnökkel. Brazília a múlt héten hasonló bejelentést tett a palesztin politikus kérésére, s azzal indokolta a döntést, hogy az megfelel a palesztin üggyel kapcsolatos brazil politika elveinek.
Hector Timmerman argentin külügyminiszter szerint a példájukat rövidesen követi Uruguay is, mert "egyetértenek abban, hogy ennek eljött az ideje".
A Palesztin Hatóság argentínai nagykövete "elragadtatását" fejezte ki az elismerés híre hallatán. A nemzetközi közösségnek ilyen választ kell adnia az izraeli telepek terjeszkedésére - mondta, és hozzátette, hogy a palesztin kormány reméli, a térség más országai is hasonló nyilatkozatot tesznek.
Az izraeli kormány "sajnálatosnak" minősítette az argentin döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!