Nádasdladány

2011.11.28. 06:42

Adventi gyertya gyulladt Nádasdladányban is

Ötödik éve tartja az önkormányzat Nádasdladányban a község lakóival közösen a karácsonyváró ünnepi vasárnapokat.

Siki Szabolcs

Ez évben a közösségi ház és udvara ad helyet a vasárnap délutánoknak. Így 27-én 17órától a hittanos óvodás és iskolás gyerekek idéztek egy kis karácsonyi hangulatot műsorukkal. Körünkben köszönthettük Bohus Péter plébánost és Turbucz Béla református lelkészt is, akik polgármesterasszony Varga Tünde rövid bevezetője után ünnepi gondolatokkal és közös, helyben tanult énekkel előzték meg a hittanosok műsorát, ami közben meggyújtották az első gyertyát is az adventi koszorún. Utána a közösségi ház udvarán felállított sátraknál meleg italok és többféle harapnivaló illata csalogatott mindenkit még közelebb.
 Engedjenek meg egy kis kitérőt, aminek ezen az eseményen személyes tanúja lehettem, had' osszam meg mindenkivel! Amit csak kevesen vagy talán csak én hallottam (az anyuka kivételével). Amikor a szereplés után a hittanos kis ovis visszaült az édesanyja ölében, onnét figyelve az ünnepi műsor folytatását, az anyuka kérdezi tőle: sírsz? -Nem, csak a könnyem folyik vagy valami belement a szemembe - felelte az ovis kislány. Szép műsor megható perceit élte meg ő is. Valóban - a szeretet ünnepéhez közeledvén - talán még érzékenyebbek vagy talán szeretetre éhesebbek vagyunk akár az a kis ovis?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!