Bulvár-celeb

2024.06.16. 15:15

Van 192 milliója egy műanyag játékfigurára?

Ennyiért kelt el ugyanis rekordáron a világ legritkább Star Wars-figurája, egy rakétalövő jetpackkel ellátott Boba Fett.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Willrow Hood

Dallasban hétfőn valóságos történelmi eseménynek lehettek tanúi a retró játékok szerelmesei, amikor egy Rocket Fett becenévre hallgató Star Wars-figura rekordáron kelt el az akciófigurák között. 

A 192,3 millió forintos összeget egy olyan figurának sikerült összehoznia, amelyből csupán csak két tucat készült.  A Boba Fett-figura rakétalövő jetpackkel volt ellátva, és csak prototípus készült belőle, soha nem került kereskedelmi forgalomba. 

A Heritage Auctions aukciósház bejelentése szerint a fent említett Boba Fett-figura 525 ezer dollárért (192,3 millió forint) kelt el, ezzel maga mögé utasította az addig legdrágábbnak tartott, gyémánt nyakláncos Barbie babát, amelyet 2010-ben 302 500 dollárért (110,8 millió forint) adtak el.

A Rocket Fettnek nevezett figurát az teszi igazán különlegessé, hogy ez az egyetlen olyan Boba Fett-akciófigura, amely képes volt a hátára rögzített jetpackből rakétát kilőni, ahogyan azt A jedi visszatérben is láthattuk.

Ebből viszont csupán két tucat készült, ugyanis még a tesztelés során megállapították, hogy a gyermekekre veszélyes lenne a kilőhető rakéta.

Más érdekességek is kiderülnek a retró játékok piacáról a Vg.hu cikkéből. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában