Bulvár-celeb

2 órája

Olaszokat provokált a sztárszakács, ezzel a húzásával sokak szerint átlépett egy határt

A tévéből ismert csinos szakács, Nigella Lawson sok olaszt magára haragított az új pizzareceptjével.

MW

Nigella Lawson az egyik legnépszerűbb tévés szakács

Forrás: Getty Images

Fotó: Francesca Yorke

Nigella ugyanis feltalálta a szél nélküli pizzát, ami azonban rendkívüli módon megosztotta követőit. Volt, akinek tetszett az ötlet, ám mások egyenesen felháborodtak rajta, és úgy vélték, hogy köze nincs az eredeti, olasz pizzához.

Bár a 64 éves Nigella maga is elismerte, hogy az általa készített pizza nem igazán hasonlít az eredeti, Nápolyban készített verzióra, sokkal inkáb egy sajtos pirítósra héj nélkül, viszont szerinte finom, ő és a családja is nagyon szereti.

Gyakran készítettem, amikor a gyerekeim még kicsik voltak

- írta a poszt mellé.

A szokatlan recepttel igencsak megosztotta a követőit, többen támadták miatta a népszerű szakácsnőt, egy kommentelő pedig viccesen megjegyezte:

Úgy látom, szereted provokálni az olaszokat

Nigella egyébként híres szokatlan ételkombinációiról, a mostani poszt után azonban sokan felháborodottan közölték vele, hogy átlépett egy határt az olaszoknál, és hogy a pizza varázsa épp a ropogós szélében rejlik - írja cikkében az Origo. 

Volt, aki azt írta: az étel inkább omlettre emlékezteti őt, mint pizzára, egy másik hozzászóló szerint pedig a sajtos pirítósra hasonlít. Néhány rajongó azonban védelmébe vette Nigellát, ők ugyanis kifejezetten gusztusosnak, ínycsiklandónak találták a főztjét. Nem úgy az olaszok...

Nigella Lawson szerint finom a rendhagyó pizza
Forrás: Getty Images

Nem alkusznak meg

Egy igazi olasz számára például szentségtörés a puhára főzött tészta, csakis al dente, azaz fogkeménységű állapotban fogyasztják, olajat sem öntenek a tészta főzővizéhez, az ugyanis csúszós bevonatot képez rajta, ami miatt kevésbé tapadnak rá a szószok. 

Igen ritkán fogyasztanak testes, hússal teli feltéteket a tésztákhoz, inkább az egyszerű paradicsomszószt preferálják némi firss bazsalikommal és oregánóval fűszerezve, egy kis parmezánnal a tetején. Tehát a magyarok elképzelése az igazi olasz bolognai spagettiről merőben más, mint ahogyan az olaszok valójában készítik a tésztaételeiket.

A pizzára is kőbe vésett szabályok vonatkoznak az olaszoknál, például elképzelhetetlen számukra az ananász mint feltét, bármennyire is szeretik más országokban a hawaii pizzát. Emellett a vékony tésztájú, ropogós szélű pizza az, ami náluk országszerte elfogadott, így érthető, hogy Nigella receptje kiverte a biztosítékot sokuknál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!