Krimi

2024.06.14. 06:15

Tragédia: az esőzés miatt halt meg egy 5 éves kisfiú

Esőzés okozta földcsuszamlás miatt életét vesztette egy ötéves fiú Ausztriában, hétéves társa pedig könnyebben megsérült egy Graz közelében található erdőben – közölték az osztrák hatóságok.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mathias Darmell

A rendőrségi közlemény szerint a gyerekek egy erdei úton tartózkodtak, amikor egy elszabadult, 100 köbméter mennyiségű földdarab elsodorta, majd maga alá temette őket csütörtökön.

 A drónokat és kutyát is bevető rendőröknek az ötéves fiú életét nem sikerült megmenteniük; hétéves társát viszont életben találták és helikopterrel kórházba szállították.

A földcsuszamlás annak tudható be, hogy Ausztriában a hetek óta tartó esőzések miatt fellazult a talaj. A folyók és azok vízgyűjtő területei is gyorsan megteltek, villámárvizeket és egy 77 éves nyugdíjas halálát okozva. Az érintett, főleg hegyvidéki és erdős területeken több útszakasz járhatatlanná vált, a tűzoltók pedig több ezer segélyhívást kaptak.
Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter a földcsuszamlás hírére reagálva azt mondta, hogy véleménye szerint a klímaváltozás eredményezi az ilyen katasztrófákhoz vezető szélsőséges időjárási jelenségeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!