Labdarúgás

7 órája

Győzelemmel búcsúztatták a legendát, Ronaldo megint történelmet írt (videó)

A számára kudarcos Európa-bajnokság után Cristiano Ronaldo ismét betalált, és pályafutása 900. gólját szerezte a Portugália–Horvátország Nemzetek Ligája-találkozón, ahol a válogatott legendás védőjét, Pepét is elbúcsúztatták a nemzeti csapattól. Így a portugál támadó lett a labdarúgás történetének első játékosa, aki elérte ezt a mérföldkövet, ám a klasszis egy közelmúltban tett kijelentése szerint esze ágában sincs leállni, mivel szeretné elérni az ezergólos álomhatárt.

MW

A portugál Cristiano Ronaldo akcióban az UEFA Nemzetek Ligája A1-csoportjának Portugália–Horvátország mérkőzésén a lisszaboni Estadio da Luz stadionban

Forrás: Brazil Photo Press via AFP

Fotó: Bruno de Carvalho

Győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös idényét a portugál labdarúgó-válogatott, amely 2–1-re legyőzte Lisszabonban a tavalyi ezüstérmes horvát csapatot – derült ki az Origo oldaláról. A mérkőzés előtt búcsúztatták el a portugálok legendás védőjét, Pepét, aki az Eb után jelentette be visszavonulását

Pepét búcsúztatták

A 41 éves hátvéd összesen 141 találkozón lépett pályára a nemzeti együttesben és 8 gólt szerzett, emellett tagja volt a 2016-ban kontinensbajnok együttesnek is. A legendás játékosukat búcsúztató portugál válogatott elszántan kezdte a mérkőzést, és már a 7. percben megszerezte a vezetést, miután Bruno Fernandes passzából az előrehúzódott Diogo Dalot volt eredményes – írta meg az Origo

Bár a horvátok a gól után egyre bátrabban kezdtek játszani, ám a hazaiak a 34. percben Cristiano Ronaldo révén tovább növelték előnyüket. A 39 éves portugál klasszis profi pályafutása 900. gólját szerezte, miután Nuno Mendes beadását követően Gvardiol és Pongracic között lőtt közelről a léc alá. Az idei Aranylabda szűkített listájáról lemaradó, a meccsen a hajrában lecserélt Ronaldo ezzel a labdarúgás történetének első játékosa, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Újabb mérföldkő

Ronaldo kiemelte, hogy kiváló mérkőzést játszottak, mindkét csapat nagyszerűen teljesített, majd beszélt a pályafutása 900. találatáról – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

– Sokat jelent nekem. Olyan szám a pályafutásomban, amit már régóta szerettem volna elérni. Tudtam, hogy meglesz, mert ahogy folytatom a játékot, ez természetesen megtörténik – árulta el a portugál támadó.

– Érzelmes volt megszerezni a kilencszázadik gólt, mert mint mondtam, ez egy mérföldkő. Olyannak tűnhet, mint bármely másik mérföldkő, de csak én és a körülöttem lévők tudják, milyen nehéz mindennap dolgozni, fizikailag és pszichésen fittnek lenni, hogy elérd a kilencszázadik gólt. Ez egyedülálló mérföldkő a karrieremben – mondta el Ronaldo, majd utalt az Európa-bajnokságra is.

– Portugáliának az Európa-bajnoki győzelem egyenértékű a világbajnokság megnyerésével. Már két trófeát is nyertem Portugáliával, jó lenne még többet. De nem ezek a célok motiválnak, élvezni akarom a futballt, minden pillanatát – fejtette ki a portugálok ásza, majd egy váratlan kiegészítést is megemlített, miszerint nem is az egyéni rekordok számítanak.

– A rekordok természetesen jönnek. Nem én hajszolom a rekordokat. A rekordok követnek engem. Ezért vagyok boldog. De számomra a csapatmunka a legfontosabb, s most jól teljesítettünk csapatként. Azok után, amit az Európa-bajnokságon csináltunk, bizonyítanunk kellett, és ezt meg is tettük – zárta gondolatait Ronaldo.

Nemzetek Ligája, 1. forduló

A divízió, 1. csoport

Portugália–Horvátország 2–1 (2–1)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában