Magyarország–Brazília

2 órája

A Fradi játékosát méltatta a női kézilabdázók kapitánya, Simon Petra szintet lépett (videó)

Egy hullámzó mérkőzés végén megszerezte első győzelmét a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai torna második fordulójában. Brazília a vasárnap délelőtti meccs második játékrészében öttel is vezetett, a feljavuló magyar együttes azonban az utolsó pillanatokban a maga javára fordította az állást, és Simon Petra találatával legyőzte a dél-amerikai riválisát. A tizenkilenc éves játékost Golovin Vlagyimir is kiemelte a mérkőzés után, és a csapata küzdőszellemét dicsérte.

MW

Simon Petra (j2) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország–Brazília mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án. A magyar válogatott 25–24-re győzött

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A párizsi olimpia női kézilabdatornájának második körében a magyar válogatott 25–24-re nyert Brazília ellen. Jól kezdte a magyar csapat a mérkőzést, de a védekezés kissé szétesett és a helyzetkihasználással is voltak gondok, így a brazilok 15–12-es vezetéssel mehettek szünetre. A második félidő elején nem találta a ritmust a magyar válogatott, ám ezt követően jelentősen feljavult és egy szenzációs hajrát bemutatva megfordította és megnyerte a drámai meccset – olvasható az Origo oldalán.

A magyar válogatott játékosai ünnepelnek, miután 25–24-re győztek Brazília ellen a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A küzdőszellem döntött

A 25–24-es magyar sikerrel véget ért találkozó lefújása után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a válogatott küzdőszellemét emelte ki, és a szakember szerint végig hittek a győzelemben – írta meg a Magyar Nemzet.

– Egy csapat vagyunk. Az előző meccsen is 60 percen keresztül küzdöttünk, ez vasárnap sem volt másként. A franciák elleni, csütörtöki mérkőzésen egy kicsit hibádzott a vége, most viszont majdnem tökéletes volt – nyilatkozta Golovin Vlagyimir, aki szerint a brazilok egyik legjobbjának, De Paulának kikapcsolása döntő fontosságú volt a második félidőben. Az utolsó öt percben egyenlő állásnál többször is támadhatott a vezetésért Golovin válogatottja: az utolsó percben Böde-Bíró ziccert védett – ez volt a 11. hárítása –, a második félidőben pályán lévő és ezúttal parádésan játszó Simon Petra pedig hat másodperccel a dudaszó előtt egy pontos távoli lövéssel eldöntötte a mérkőzést.

Örülök, hogy Simon Petra legfiatalabbként vállalta a terhet, lőtt az utolsó másodpercekben és sikerült is neki. Így születnek a nagyon komoly játékosok

– dicsérte játékosát a magyarok kapitánya.

– A ziccereket nem túl okosan fejeztük be, illetve a fél faultos helyzeteket nem fújták be a játékvezetők, átmentünk kapkodásba, idegesek lettünk és ebből sok volt. Hatalmasat küzdöttünk, sokszor azt hihették, hogy elment a meccs, de mi végig hittünk benne, hogy fordítani tudunk majd. Egymásért küzdöttünk, ennek köszönhetően sikerült győzni – nyilatkozta Klujber Katrin, aki Brazília ellen háromszor volt eredményes.

Simon Petra megérkezett

A Ferencváros játékosa, Simon Petra hőssé vált a brazilok elleni meccs végjátékában: a magyar kézilabdázó hat lövéséből ötször volt eredményes, az ő góljával alakult ki a 25–24-es végeredmény is másodpercekkel a lefújás előtt.

– Az utolsó támadás közben figyeltem az időt, tudtam, hogy nincs sok hátra. Nem jöttek ki rám, így muszáj voltam lőni, örülök, hogy gól lett. A lányok azt mondták a meccs után, hogy megérkeztem. Jó ilyen támogató csapat tagja lenni. – emlékezett vissza a kulcspillanatokra Simon Petra. 

– Minden mérkőzésbe úgy megyek bele, hogy a legtöbbet kell kihozni magamból. Védekezésben volt pár hibám, de örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapathoz és nyerni tudtunk ma, ez a két pont fontos volt számunkra

– mondta el Simon. Válogatottunk legközelebb kedden lép pályára a B csoportban, akkor Angola lesz az ellenfél.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló, B csoport

Magyarország–Brazília 25–24 (12–15)

A magyar női kézilabda-válogatott további programja

Olimpia, B csoport

Július 30., 16.00: Magyarország–Angola
Augusztus 1., 14.00: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 3., 9.00: Magyarország–Hollandia

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!