Döbbenet

2 órája

Élő adásban hányt a triatlonista, miután úszott a mocskos Szajnában (videó)

A belga Marten Van Riel szerint a szervezőket nem érdekelte a sportolók egészsége.

MW

Elrajtol a mezőny a férfi triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál 2024. július 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A triatlonosok versenyét egynapos halasztással, szerdán rendezték meg a párizsi olimpián. A verseny végén többen is rosszul lettek, miután a szennyezett Szajnában kellett úszniuk. A férfiak mezőnyében a 9. helyen végző Tyler Mislawchuk élő adásban adott ki magából mindent. 

Alex Yee, a britek triatlonosa aranyérmet nyert a párizsi olimpián a férfiak szerda délelőtti versenyében. Azonban a hírek mégsem róla szólnak, hanem a kilencedik helyen végző Tyler Mislawchukról, aki élő adásban hányta el magát a Szajna fekáliás vize miatt – derült ki az Origó oldaláról

Egymilliárd eurót költöttek rá 

A Szajna vízminősége egy éve jelentős kétségeket ébresztett a triatlonversenyek és a nyílt vízi úszás viadalai megrendezését illetően. Hiába költöttek több mint egymilliárd eurót a franciák a víz tisztábbá tételére, már a tavalyi tesztverseny után is többen megbetegedtek. Az olimpián először csak az edzéseket, majd kedden már a férfiak versenyét kellett a szennyeződés mértéke miatt elhalasztani, ám szerda hajnalra a minőségi értékek hirtelen megváltoztak pozitív irányba, így a világbotrányt elkerülve, elrajtolhatott szerdán előbb a női, majd a férfitriatlonos mezőny – írta meg a Magyar Nemzet. A vizsgálatok eredményében ugyan nincs okunk kételkedni, de vannak már arra utaló jelek, hogy még sincs minden rendben a Szajnával.  

Bábuk a bábszínházban 

Több versenyző rosszul lett a szerdai verseny végén, de a legrosszabbul a férfiak mezőnyében a 9. helyen végzett Tyler Mislawchuk járt. A kanadai sportoló ugyanis élő adásban lett rosszul.
– Nem azért jöttem ide, hogy az első tízben végezzek, de mindent beleadtam. Megpróbáltam, nem bántam meg semmit. Igaz, a verseny végén tízszer hánytam, de ezért az eredményért megérte – közölte az azóta is gyengélkedő Mislawchuk. A belga Marten Van Riel szerint a szervezőket csak az érdekelte, hogy meg legyen rendezve a verseny, a triatlonosok egészsége senkinek sem volt fontos.
– Úgy kezeltek minket, mint a bábukat a bábszínházban. Ha tényleg a mi egészségünk lett volna számukra a legfontosabb, akkor ezt az eseményt a Szajna szennyezettsége miatt már régen áthelyezték volna egy másik helyszínre – írta ki közösségi oldalára a belga sportoló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!