Vajdaságban is jelen

1 órája

Átadták az MCC szabadkai képzési központját

Kiváló képzési lehetőséget jelent a vajdasági fiatalok számára az MCC szabadkai központja, amely felkészíti őket arra, hogy a későbbiekben a lakóhelyükért, a nemzetükért, a magyarságért tudjanak dolgozni – hangsúlyozta szerdán Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója a képzési központ megnyitója alkalmából.

MW

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója (b) és Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke (j) a közös sajtótájékoztatón a VMSZ székházában Szabadkán 2024. július 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Az MCC már működő központokkal rendelkezik a Felvidéken, Kárpátalján és Erdélyben is, így nagyon örülünk annak, hogy ősztől a Vajdaságban is el tudják kezdeni a munkát – mondta Szalai Zoltán az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

 Szabadkán a munka egyrészről az általános iskolás korosztálynak szóló tehetségprogramból és a középiskolásoknak szóló programból fog állni, de emellett várják az MCC működésébe bekapcsolódó pedagógus kollégákat és szülőket is – tette hozzá.

Szabadka „élettel teli város”, ezért számítanak arra, hogy itt is nagy érdeklődés övezi majd az ilyen jellegű programokat – mutatott rá a főigazgató. Az MCC képzési központjai a teljes Kárpát-medencében működnek, így az új központ a Vajdaságban is fontos szerepet fog betölteni abban, hogy a fiatalok kiváló képzettséget szerezzenek, és olyan készségeket sajátítsanak el, amelyek egyrészt sikeres karriert biztosíthatnak számukra, másrészt felkészítik őket arra, hogy a későbbiekben a lakóhelyükért, a nemzetükért, a magyarságért tudjanak dolgozni 

– emelte ki Szalai Zoltán.

Az MCC remek partnerre talált Pásztor Bálintban, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökében, aki jól kiépített politikai, társadalmi és kulturális infrastruktúrával rendelkezik a vajdasági magyarsággal

– hangsúlyozta a főigazgató, hozzátéve: a képzés a VMSZ-szel együttműködésben valósul meg.

Szalai Zoltán elmondta: meglátása szerint az MCC képzése nem csupán egy tankönyvi tudásra alapozó képzés, ott kezdődik, ahol a köz- és a felsőoktatás véget ér. Ez a képzés azoknak szól, akik egy kicsit többet szeretnének, több ambíciót és tehetséget éreznek magukban – fejtette ki.

Az új központ megnyitása lehetőséget ad arra, hogy a szabadkai fiatalok hasonló érdeklődésű fiatalokkal találkozzanak, akik a program révén egy Kárpát-medencei szintű összekapcsolódás részévé válnak

– mutatott rá a főigazgató.

A képzésekről szólva kifejtette: a programok nagy része személyes jelenlétet igényel, amelyet nagyon fontosnak tartanak a Covid-19 alatti változások után. A programok közösségeket kovácsolnak a résztvevőkből, a hasonló érdeklődésű és ambícióval rendelkező fiatalok együtt tölthetik a szabadidejüket, kirándulásokon, szakmai utakon és rendezvényeken vehetnek részt – mondta Szalai Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában