Több sebezhető pontjuk van

2 órája

A franciák elleni siker lehet a továbbjutás kulcsa a férfi kézilabda-válogatott számára

Bár a magyar férfi kézilabda-válogatott az Argentína elleni fölényes győzelemmel kijavította az egyiptomiak elleni fiaskót, a neheze csak most következik. Norvégia, Dánia és Franciaország elleni meccsekből legalább egy találkozót meg kell nyerni. Éles József, a sportág legendája megindokolta, erre miért Franciaország ellen van a legtöbb esély.

MW

Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar kézilabda-válogatott nehezen lendült játékba az Argentína elleni csoportmeccsen, de szép lassan egyre nagyobb különbséget alakított ki a dél-amerikai csapat ellen, amely sokszor igen durván játszott. A magyar válogatott 35-25-re nyert, ezzel megszerezte első győzelmét az olimpián – írta meg korábban az Origo. A magabiztos siker dacára nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, bizony nagy kár az Egyiptom elleni vereségért. Szerencsére a házigazda franciák sem szerepelnek jól, ami esélyt adhat a magyaroknak a továbbjutásra.

20220424_3003_at
Éles József
Fotó: Török Attila / Forrás: Nemzeti Sport

Irányító gondok a franciáknál

Franciaország címvédőként és házigazdaként két vereséggel kezdte a tornát. Méghozzá két sima vereséggel: Dániától 37-29-re, Norvégiától 27-22-re kaptak ki, s jelenleg nulla ponttal csak az ötödik helyen állnak a csoportban.

Évek óta mondom, hogy akadozik a franciák gépezete. Nincs vérbeli irányítójuk, Karabatic már túl van a csúcson, inkább a korábbi érdemeire tekintettel van benne a csapatban. Kényszerből Remili játszik középen, de nem érzi ott jól magát, egyedül Dika Mem teljesít a franciák szintjének megfelelően. A franciák a rossz rajt dacára persze valószínűleg továbbjutnak

– elemezte a franciák játékát Éles József, majd csak az első két forduló eredményei alapján nem meghökkentő kijelentést tett.

A Norvégia, Dánia, Franciaország hármasból Franciaország ellen van a legtöbb esélyünk a győzelemre

mondta el a korábbi válogatott átlövő. Sorrendben először viszont Norvégia következik.

 A magyar válogatott játékosai nehéz feladat előtt állnak, hiszen az Argentína elleni meccs hétfőn este kilenckor kezdődött, éjfél volt, mire a mieink elhagyták a csarnokot, Norvégia ellen viszont szerdán reggel kilenckor kezdünk. Rosta Miklós szerint azt kell megoldani, hogy kedd este mindenki minél hamarabb feküdjön le, helyesebben aludjon is el. Aztán már csak nyerni kellene, hogy tovább tápláljuk a továbbjutásról szőtt álmainkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!