Kiszámíthatóak voltak

1 órája

Varga Zsolt: nálunk játszanak a világ legjobb balkezes játékosai, de nem használtuk ki őket

A magyar férfi vízilabda-válogatott a franciák elleni győzelem után a második mérkőzését elveszítette a párizsi olimpián. A magyar csapat egyszer sem vezetett Spanyolország ellen, amely végül10-7-re nyert a mieink ellen. Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint védekezésben és támadásban is sokat hibázott a csapata. A csapatkapitány, Jansik Szilárd pedig elárulta, hogy miben volt jobb az ellenfél a kedd esti mérkőzésen.

MW

Varga Zsolt szövetségi kapitány (b) a Magyarország-Spanyolország mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyar férfivízilabda-válogatott a házigazda Franciaország elleni 13-12-es siker után a második fordulóban a spanyol csapat ellen ugrott medencébe a párizsi olimpián. A spanyolok is győzelemmel rajtoltak, 9-5-re verték Ausztráliát. A spanyol és a magyar csapat az utóbbi években szinte kivétel nélkül szoros meccseket vívott egymás ellen, de a kedd esti találkozó nem tartozott ebbe a sorba – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

VÁMOS Márton
Vámos Márton a Magyarország–Spanyolország-mérkőzésen
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Futottak az eredmény után

Nem kezdett jól Varga Zsolt együttese, a magyar csapatnak csak a második negyedben Vigvári Vince és Zalánki Gergő révén jött össze az egyenlítés, s úgy tűnt, 3-3-mal fordulunk a meccs második felére. A következő percekben viszont nem alakultak jól, 7-4-nél már hárommal vezetett Spanyolország, ekkor kért időt Varga Zsolt. 

A következő két gólt a mieink szerezték, majd újra bosszantó gólt kaptunk, az emberelőnyt villámgyorsan megjátszották a spanyolok. A záró negyedben sem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, Spanyolország 10-7-re nyert, s a magabiztosnak nevezhető győzelemmel egyedüliként százszázalékos a B-csoportban – írta meg az Origo. A csapatkapitány, Jansik Szilárd szerint jókor jött a pofon számukra.

Túl kiszámíthatóak voltak

A magyar csapat 10-7-es veresége után Jansik Szilárd azt is elárulta, hogy miben voltak jobbak a spanyolok.

Egy vereség mindig borzasztó, de ha valamikor, inkább most jöjjön, mint a kieséses szakaszban. Nyolc mérkőzést amúgy sem biztos, hogy lehet nyerni ebben az erős mezőnyben. Nagyon sok dolgot láttam, amiben fejlődnünk kell, jó, hogy ezek még most kijöttek. A spanyolok élesebbek voltak, jobban reagáltak bizonyos helyzetekre, mint például a lepattanó labdákra

mondta el a magyar válogatott pólós. A Spanyolország elleni mérkőzésen egyszer sem vezetett a magyar csapat, és a spanyolok 26 év után tudtak nagy tornán (vb, Eb, olimpia) nyerni a magyarok ellen. 

A spanyolok ellen az a döntő, hogy kevés gólon kell tartani őket, mert általában ők is nagyon keveset kapnak, akkor lehet megverni őket, ha nyolcnál kevesebb gólt kapunk. Több hibát elkövettünk védekezésben, a támadásokban nem voltunk elég hatékonyak. Az emberelőnyös szituációkat lassan, kiszámíthatóan játszottuk meg, ezen változtatnunk kell. Ma nem használtuk ki, egy Vámos-lövést leszámítva, hogy nálunk vannak a világ legjobb balosai, nem alakítottunk ki elég tiszta lövőhelyzetet

– értékelt Varga Zsolt szövetségi kapitány. 

A magyar férfi vízilabda-válogatott legközelebb csütörtökön, Japán ellen játszik. Bár az ázsiai csapat papíron a leggyengébb a csoportban, Varga Zsolt figyelmeztetett, hogy a japánok nagyon különleges, kellemetlen stílusú vízilabdát játszanak.

Eredmény, férfi vízilabda, B csoport, 2. forduló:
Spanyolország–Magyarország 10-7 (2-1, 2-2, 4-3, 2-1)

A csoport állása

1. Spanyolország 6 pont

2. Ausztrália 3 (13-12)

3. Franciaország 3 (26-26)

4. Magyarország 3 (20-22)

5. Szerbia 3 (19-23)

6. Japán 0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!