Voks 24

2024.05.27. 22:52

Gulyás Gergely: Európa a II. világháború óta nem állt olyan közel a háborúhoz, mint most

Háború és béke között kell dönteni a június 9-i európai parlamenti (EP) választáson – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden este Budapesten, Józsefvárosban, a kormánypártok országjáró fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

MW

Sára Botond, a Fidesz-KDNP józsefvárosi polgármester-jelöltje, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa és Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP ferencvárosi polgármester-jelöltje

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: aki a kormánypártokra szavaz, az olyan képviselőket küld az Európai Parlamentbe, akik a béke mellett emelnek szót. Minden esetben a béke mellett fognak kiállni, akár kisebbségben, akár többségben – tette hozzá.

A politikus értékelése szerint Európa a II. világháború óta nem állt olyan közel a háborúhoz, mint most. 

Sokan vannak most Európában, akik a háborúba bocsátkoznának, illetve a háború veszélyét növelnék

– emelte ki.

Az európai politikai kérdések mellett az önkormányzati választásoknak komoly belpolitikai tétjük van, arról döntenek a választók, hogy kik irányítják majd az önkormányzatokat

– közölte a miniszter.

Emlékeztetett rá, hogy Józsefvárosban Kocsis Máté (Fidesz–KDNP) polgármestersége idején, 2009–2018 között rendkívüli fejlődés volt. Ehhez képest a most mögöttünk hagyott négy és fél évben a kerület közbiztonsága, köztisztasága jelentősen romlott, ismét megjelent a hajléktalanprobléma – emelte ki Gulyás Gergely.

A  Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez is azt mutatja, hogy milyen sokat tud hozzátenni egy felelős város- és kerületvezetés egy-egy közösség életéhez – jegyezte meg.

Arra is kitért, hogy a VIII. kerülethez hasonló a helyzet Ferencvárosban is, ahol a korábbi években a polgári oldal által véghezvitt tömbrehabilitáció után a fejlődés lelassult.

A fórumon Gulyás Gergely mellett Sára Botond, a Fidesz–KDNP józsefvárosi polgármesterjelöltje, valamint Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP ferencvárosi polgármesterjelöltje ismertette részletesen a választások tétjét a hallgatósággal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában