Ejnye-bejnye

2024.06.17. 11:49

Megdorgálták Magyar Pétert a Momentum miatt

A Tisza Párt kiszorította a „brüsszeli harcosokat” – mondta a magyarellenes Daniel Freund.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője átveszi a szavazólapokat az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Manfred Weber és Magyar Péter találkozójával kapcsolatban tett közzé részletes elemzést a Der Spiegel, amely több német politikust is megszólaltatott az ügyben – vette észre a Mandiner.

Moritz Körner, a Német Szabaddemokrata Párt képviselője szerint csak akkor derül ki, hogy mit képvisel a Tisza Párt alelnöke, ha legyőzi Orbán Viktort, míg a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund úgy véli,

a Tisza tartalmilag még mindig egy fekete doboz, amely az EP-választáson az autokrata miniszterelnökük ellen küzdő brüsszeli harcosokat szorította ki az Európai Parlamentből.

A Zöldek politikusa vélhetően a Momentumra utalt, amelynek két tagja, Donáth Anna és Cseh Katalin az elmúlt öt évben mindent megtett annak érdekében, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a neki tényszerűen járó uniós forrásokhoz.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában