Eredmény

2024.06.13. 12:31

Menczer: a választói támogatásnak köszönhetően tudta Orbán Viktor megvédeni hazánk békéjét (videó)

Hazánk békéjét mindennap meg kell védenünk, mert a háborúpártiak nyomása óriási és folyamatosan nő, és a háború kiterjedésének kockázata is folyamatosan nő, de mi mindent megteszünk azért és minden erőnkkel azért küzdünk, hogy ne tudjanak bennünket belepréselni ebbe a háborúba – emelte ki a politikus.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: videókép/Menczer Tamás Facebook-oldala

Vasárnap a magyar emberek nagy többséggel támogatták a békepárti Orbán-kormányt és a Fidesz–KDNP-t, ez azért is nagyon fontos, mert a NATO főtitkára szerdán Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral és ennek a nagy győzelemnek, nagy felhatalmazásnak köszönhetően tudta elérni a kormányfő azt, hogy a NATO Ukrajna-missziójában Magyarország sem katonával, sem pénzzel nem vesz részt – hangsúlyozta közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videójában a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás azt mondta, „van a sportban egy mondás: a meccs végén fel kell nézni a táblára, ott a számok világosak”. Vasárnap a magyar emberek nagy többséggel támogatták a békepárti Orbán-kormányt és a Fidesz–KDNP-t.

„Mi győztünk, a második, harmadik és negyedik helyezett összesen sem kapott annyi szavazatot, mint amennyit mi kaptunk” – értékelt.

Kiemelte: 

a nagy felhatalmazásnak, a nagy támogatásnak köszönhetően tudta Orbán Viktor megvédeni Magyarország békéjét tegnap is.

„De hazánk békéjét minden nap meg kell védenünk, mert a háborúpártiak nyomása óriási és folyamatosan nő, és a háború kiterjedésének kockázata is folyamatosan nő, de mi mindent megteszünk azért és minden erőnkkel azért küzdünk, hogy ne tudjanak bennünket belepréselni ebbe a háborúba” – emelte ki a politikus.

Orbán Viktor: jobban kell dolgozni

A miniszterelnök YouTube-csatornájára feltöltött videójában elemezte a vasárnapi választások eredményeit. A kormányfő úgy fogalmazott: „én minden választásból egy tanulságot szoktam levonni. Az pedig az, hogy jobban kell dolgozni. Tehát csak a munka, az alázatos munka segíthet” – emelte ki.

Megérkeztek a levélszavazatok: a Fidesz tovább növelheti előnyét

Ma érkeztek meg az eredmények, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) közlése szerint mintegy 67 ezer levélszavazat érkezett az európai parlamenti (EP-) választásra, amelyből azonban 58 138 érvényes, a számlálók csaknem 8700 levélcsomagban érvénytelen szavazólapot találtak.

A szavazatok 90 százalékát a Fidesz–KDNP listája kapta 50 621 szavazattal, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) pedig mindössze csak 2302 voksot kapott, ami 4,12 százalékra volt elég.

A párt alelnöke, Magyar Péter a közösségi oldalán máris intézményesített csalást emleget. A harmadik helyet a Mi Hazánk Mozgalom nyerte el, akik 1046 vokssal 1,87 százalékot kaptak.

A többi párt egy százalék alatt teljesített – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A levélszavazatok számát hozzáadják az itthoni szavazatokhoz, ezzel a Fidesz–KDNP listája könnyen 45 százalékos támogatottság fölé kerülhet. A szavazatszámok frissítése a Választás.hu-n folyamatos. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában