Légi katasztrófa

1 órája

Lezuhant egy utasszállító gép Nepálban (videó)

Felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és kigyulladt a Saurya Airlines nepáli légitársaság egy kisebb repülőgépe szerdán Katmanduban. A hatósági beszámolók szerint a légi katasztrófának legkevesebb 18 halálos áldozata volt.

MW

A Saurya Airlines nepáli légitársaság egy repülőgépének roncsa a Tribhuvan nemzetközi repülőtéren Katmanduban 2024. július 24-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Narendra Sresztha

A baleset a Tribhuvan nemzetközi repülőtéren történt.

A nepáli média által bemutatott videókon látható, hogy az 50 utas befogadására alkalmas CRJ200-as repülőgép még alig emelkedett el a kifutópályától, amikor irányt változtatva elfordult, majd lezuhant és kigyulladt.

 A felvételek szerint a repülőtér közelében nagy tűz ütött ki, és füstfelhők emelkedtek a magasba.

A rendőrségi közlemény szerint 18 holttestet szedtek ki a roncsok közül, és a szerencsétlenséget csak a pilóta élte túl, akit kórházba szállítottak.

A Pokharába tartó repülőgépen a légitársaság közleménye szerint két pilóta és 17 szerelő utazott, egy kivételével mindannyian nepáli állampolgárok voltak. A külföldi állampolgár nemzetiségét nem közölték. A szerelők egy másik gép javítása miatt repültek volna Pokharába.

A repülőteret a szerencsétlenséget követően ideiglenesen lezárták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában