Büntetés

2 órája

Szlovákia az Európai Bizottság döntését sürgeti a kőolajszállítás ukrán korlátozása ügyében

Juraj Blanár szlovák külügyminiszter levélben szólította fel az Európai Bizottságot, hogy ne húzza az időt, és foglaljon állást tagállamai, de különösen állampolgárai mellett.

MW

Juraj Blanar szlovák és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a V4 találkozón Prágában

Forrás: AFP

Fotó: Michal Cizek

Szlovákia csütörtökön felszólította az Európai Bizottságot, hogy ne halogassa döntését a Pozsony és Budapest által azért kezdeményezett konzultációs eljárásban, amiért Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre.

"Felszólítom az Európai Bizottságot, hogy ne húzza az időt, és foglaljon állást tagállamai, de különösen állampolgárai mellett, amilyen gyorsan csak lehet" - olvasható Juraj Blanár szlovák külügyminiszter e-mailen továbbított közleményében.

Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben a nap folyamán arról tájékoztatott, hogy a kőolajszállítás ukrán korlátozásáról szóló, a magyar és a szlovák kormány részéről küldött levelet Valdis Dombrovskis kereskedelempolitikáért felelős biztos hétfőn megkapta. Az abban foglaltakat az Európai Bizottság elemzi, további információt gyűjt, majd amikor minden tény és információ rendelkezésre áll, a testület "döntést fog hozni".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában