Családpolitika

2 órája

A magyar családok még több segítséget kapnak (videó)

Egyszerűbben, rövidebb jogosultsági időszak után vehetik majd igénybe a babaváró kölcsönt, a csok pluszt és a falusi csok kölcsönt a speciálisan adózó egyéni vállalkozók, például a katások vagy a mezőgazdasági őstermelők – mondta Koncz Zsófia, a családokért felelős államtitkár a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

MW

Koncz Zsófia családokért elelős államtitkár

Forrás: Koncz Zsófia Facebook-oldala

Koncz Zsófia hangsúlyozta, a kormány azon dolgozott, hogy minél több segítséget nyújtson a magyar családoknak.

Tájékoztatása szerint a közelmúltban arról született döntés, hogy 

azok a házaspárok, amelyek 2019. július 1-je és 2021. június 30-a között vették fel a babaváró hitelt és még nem született gyermekük, maximum 2 év türelmi időt kapnak a gyermekvállalás teljesítésére. Az erről szóló rendelettervezetet már közzétették – mondta az államtitkár, hozzátéve: kitolták a babaváró hitel támogatási idejét.

Beszámolt arról is, hogy ettől az évtől a gyermekek után járó pótszabadságot, valamint a szülői szabadságot is a munkavállaló kérésének megfelelően kell kiadnia a munkáltatónak.

Büszkék vagyunk arra, hogy az energiaválság alatt is sikerült fenntartani a rezsicsökkentést, ennek köszönhetően a magyar családok 2013 óta az Európai Unió legalacsonyabb rezsiárait fizetik

– jelentette ki, hozzátéve: a nagycsaládosok külön kedvezményt is kapnak.

Közölte továbbá, hogy a kormány döntése értelmében egyszerűbbé vált a számlázás, amely az augusztus 1-jén induló rezsiévtől kiszámíthatóbbá teszi több mint 100 ezer család rezsiköltségeinek tervezését.

Koncz Zsófia elmondta, hogy

 az idén indult csok pluszt az első fél évben már 7109 család igényelte, 188 milliárd forint értékben. Hozzátette: a megújult és megemelt falusi csokkal az első fél évben már 3144 családnak segítettek 25 milliárd forint támogatással.

Azt szeretnénk, hogy Magyarországon minden vágyott gyermek megszülessen, és minél több család átélhesse a gyermekvárás és a szülővé válás csodáját

– hangsúlyozta az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában