Szeretem, megvédem!

2 órája

Folytatódik a területvédelmi tartalékosok bevonulása és kiképzése

Folytatódik a területvédelmi tartalékosok bevonulása és kiképzése, Gödöllőn 86-an kezdik meg az összevont öthetes kiképzést – mondta a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnoka hétfőn, írja az MTI.

MW

Tartalékos katonák a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, megvédem! elnevezésű toborzókampánya keretében jelentkezők kiképzésén a sántosi lőtéren 2024. augusztus 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kacsúr Tamás

Drót László dandártábornok a Magyar Honvédség területvédelmi feladatokat ellátó szervezeti egységének székhelyén, Gödöllőn, a területvédelmi tartalékosok bevonulásának napján elmondta: a most elkezdett kiképzés végén a kiképzettek különböző katonai feladatok ellátására lesznek alkalmasak.

Megemlítette, hogy a még júniusban a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, megvédem! elnevezésű toborzókampány hatására nagy érdeklődés alakult ki a területvédelmi tartalékos szolgálat iránt. Országszerte 21 helyőrségben tartanak jelenleg kiképzést a bevonult tartalékos katonáknak, többi között Gödöllőn is

– fűzte hozzá Drót László.

A dandártábornok emlékeztetett: a honvédség még 2017-ben kezdte meg a tartalékos állomány rendszerének felállítását. A múlt évben megalakult hét területvédelmi tartalékos ezred, kötelékükben 21 zászlóalj teljesít szolgálatot országosan. Erre az évre eljutott odáig a tartalékos képzés, hogy készen áll nagyobb létszámú tartalékos állomány fogadására és kiképzésére is – emelte ki.

Ifjabb Schóbert Norbert, aki a gödöllői bevonulási napon szintén csatlakozott a területi tartalékosokhoz, a bevonulók előtt újonc honvédként azt mondta:

nagyon tiszteletreméltó, hogy csatlakoztok a tartalékosokhoz, én is részt fogok venni a kiképzésben, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt az egyenruhát viselhetem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában