Belső ellentétek

21 órája

Politikai túléléséért küzd Gyurcsány Ferenc a DK egyik alapítója szerint (videó)

A gyulai választási eredmény a DK országos problémáira világít rá, legalábbis Leel-Őssy Gábor szerint. A Gyurcsány Ferenc ellen etikai eljárást kezdeményező DK-alapító ellen etikai eljárást indítottak és a párttagságát is felfüggesztették.

MW

Gyurcsány Ferenc a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások eredményváróján

Forrás: Origo

Fotó: Ladóczki Balázs

Elutasította a Demokratikus Koalíció etikai bizottsága azt a beadványt, amelyet a párt egyik alapítója, Leel-Őssy Gábor nyújtott be Gyurcsány Ferenc ellen. A beadvány eljárást kezdeményezett volna a pártelnök ellen az alapszabály megsértése miatt. Ezzel egyidejűleg etikai eljárás indult a beadványt benyújtó Leel-Őssy ellen, és amíg nem születik jogerős döntés az ügyében, addig a párttagságát felfüggesztik.

Innen is üzenem Gyurcsány Ferencnek, hogyha egyetlen egy mondatot vagy szót talál, ami nem igaz abból, amit én elmondtam, akkor máris veszem a kalapomat és itt sem vagyok

– mondta a Magyar Nemzetnek Leel-Őssy Gábor. A politikus saját bevallása szerint a vállalhatatlan gyulai választási eredmény miatt állt a nyilvánosság elé, mint mondta, ennek a szereplésnek több oka van, de a DK szervezeti problémáira hívja fel a figyelmet, tehát meglátása szerint ez nem egy gyulai ügy.

Leel-Őssy szerint ha Gyurcsány Ferenc visszavonulna, akkor az neki is jó lenne, de a pártnak és az országnak is. Sőt azt is hangsúlyozta, hogy sokan meglepődnének, hogy hány aktív, jelentős pozícióban lévő DK-s kereste meg azzal, hogy egyetértenek vele.

Ugyanakkor azt is megérti, hogy Gyurcsány jelenleg a politikai túlélésért küzd, de nem jó irányba mennek a dolgok, gyökeres változtatásokra lenne szükség.

A politikus meglátása szerint egy előrehozott tisztújító kongresszusra lenne szükség, ahol ha megválasztják újból Gyurcsányt, ő maga is gratulálni fog neki. Ugyanakkor Leel-Őssy azt is elmondta, hogy nagyon sokan állnak mögötte és ha felkérést kapna, akkor nem futamodna meg attól, hogy elinduljon a pártelnöki tisztségért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában