Amerikai elnökválasztás

1 órája

A magyar kormányfőtől retteg Kamala Harris alelnökjelöltje

A republikánus J.D. Vance korábban számos alkalommal dicsérte Magyarországot és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A demokrata jelölt viszont diktátorozik.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. július 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hivatalosan is eldőlt mindkét alelnökjelölt személye, Donald Trump már korábban kiválasztotta J.D. Vance amerikai szenátort, Kamala Harris pedig kedden Tim Walz mellett döntött – írja a Magyar Nemzet.

Mindkét amerikai alelnökjelölt nyilatkozott már Orbán Viktor miniszterelnökről. Kamala Harris frissen megválasztott alelnökjelöltje azt állította a Fox Newsnak adott interjúban, hogy Magyarország miniszterelnöke nem demokratikus vezető, sőt diktátornak nevezte. Ezzel szemben J.D. Vance, aki július 15-én lett Donald Trump alelnökjelöltje, számos kérdésben – a felsőoktatástól a szociálpolitikán át a „woketalanításig” – egyetért Orbán Viktorral.

Walz Minnesota kormányzója ezzel tovább ment, mint a bukott Joe Biden elnök, aki márciusban azt mondta, hogy Orbán „nem hiszi, hogy a demokrácia működik, hanem diktatúrát keres”.

HARRIS, Kamala; WALZ, Tim
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje (j) és alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó első közös kampányrendezvényén vesz részt Philadelphiában 2024. augusztus 6-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban
Fotó: Michael Reynolds / Forrás: MTI/EPA

J.D. Vance több alkalommal is Magyarországot említette követendő példaként.

2021-ben, még szenátorjelöltként egy konferencián a „gyermektelen baloldalt” okolta az Egyesült Államok problémáiért, mert „nem fizikailag elkötelezettek az ország jövője iránt”. Példaként hozta fel a demokraták több magas rangú politikusát, kezdve Kamala Harris elnökjelölttel.

Ezzel szemben Magyarországon hiteleket adnak a friss házasoknak, amelyeket később elengednek, ha a pár együtt marad, és gyermekeket vállalnak – példálózott Vance.

A további részletekért kattintson.

Törvénybe iktatta a kiskorúak nemváltásának lehetőségét Harris alelnökjelöltje

Hagyta lángba borulni állama egyik legnagyobb városát, törvénybe iktatta a kiskorúak nemváltásának lehetőségét és létrákat gyártana az illegális migránsoknak, hogy át tudjanak mászni a Donald Trump volt amerikai elnök által épített határkerítésen – ez csak néhány sokatmondó eset Tim Walz, Kamala Harris szélsőbalos alelnökjelöltjének minnesotai kormányzói tevékenységéből, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Walz kormányzói tevékenysége sokat elmondhat arról, mire számíthat az Egyesült Államok (és a világ) a Harris–Walz páros megválasztása esetén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában