Orosz megyék ellen indított ukrán drónokat semmisített meg az orosz légvédelem – frissül

907. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Bombatölcsér mellett két férfi Szumiban 2024. augusztus 17-én, miután orosz légitámadás ért egy lakónegyedet az északkelet-ukrajnai városban

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jevhen Maloletka

Cikkünk frissül!

Az orosz légvédelem orosz megyék ellen indított ukrán drónokat semmisített meg

Az orosz légvédelem Kurszk, Belgorod és Rosztov orosz megyék ellen indított öt ukrán drónt semmisített meg vasárnapra virradóra – közölte a moszkvai védelmi minisztérium Telegram-oldalán.

A Rosztovi terület kormányzója, Vaszilij Golubjov arról számolt be, hogy az egyik megsemmisített drón roncsai miatt dízelolaj kapott lángra egy üzem raktárában, de személyi sérülés nem történt.

Az orosz rendvédelmi szervekhez közeli Baza Telegram-csatorna beszámolója szerint egy rosztovi olajlerakatban keletkeztek károk.

Egy orosz légvédelmi rakétaüteg Marsz (Mars) fedőnevű parancsnoka a vasárnap reggeli órákban egy ukrán Szu–27-es harci repülőgép és egy Mi–8-as katonai helikopter lelövéséről számolt be Zaporizzsja térségében.

Az orosz védelmi tárca közzétett vasárnap reggel egy videófelvételt egy állítólagos ukrán hadifogolyról. Az Olekszandr Makijevszkij, az ukrán nemzeti gárda egyik tagjaként bemutatott férfi arról beszélt, hogy az ukrán erők parancsnoksága azzal fenyegeti a katonákat, hogy Grad rakéta-sorozatvetőkkel mér csapást rájuk, ha megpróbálnak visszavonulni.

Amikor a srácok, hogy életüket mentsék, el akarták hagyni állásaikat és visszavonulni, nekik egyenesen megmondták, hogy ebben az esetben Gradból kilőtt kazettás lőszerrel mérnek rájuk csapást, aztán pedig mindent a háború számlájára írnak

– állította a férfi a felvételen.

Robbanások történtek Kijevben

Robbanások történtek Kijevben egy légitámadás közepette – jelentette a Public ukrán tévécsatorna – írja az Origo.

Az ukrán Digitális Transzformációs Minisztérium online térképe szerint

légiriadót rendeltek el Kijevben, valamint Kijev, Zsitomir, Csernigov, Cserkasszi, Dnyipropetrovszk, Szumi, Poltava, Harkov és Kirovograd régiókban.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 8704-en léptek be Magyarországra szombaton, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 16059-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap.

A beléptetettek közül a rendőrség 69 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt szombaton:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában