Biztonság

2 órája

Tovább folytatják hazugsághadjáratukat az észak-európai és balti államok Magyarországgal szemben

Az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent a schengeni övezet szempontjából, mert a Magyarországra történő belépéshez és az itt tartózkodáshoz továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap reggel.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Sajnálattal kell tapasztalnunk, hogy az észak-európai és balti kollégáink tovább folytatják hazugsághadjáratukat Magyarországgal szemben – fogalmazott a tárcavezető. Megjegyzete: nem szokatlan ez persze háborúpárti politikusok részéről, de a tények ilyen mértékű figyelmen kívül hagyása mégis riasztó.

Az igazság az, hogy az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent a schengeni övezet szempontjából, hiszen a Magyarországra történő belépéshez és az itt tartózkodáshoz ezeknek a személyeknek továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük

– írta Szijjártó Péter.

Hozzátette:

„minden ezzel ellentétes állítása a háborúpártiságtól elvakult észak-európai és balti kollégáknak színtiszta hazugság”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában