Energiabiztonság

2 órája

Menczer: Brüsszel javasolhatta Ukrajnának, hogy ne engedje át az orosz kőolaj jelentős részét (videó)

Jó eséllyel Brüsszel, sőt maga Ursula von der Leyen javasolta azt Ukrajnának, hogy ne engedje át az orosz kőolaj jelentős részét – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közmédia csatornáin csütörtök reggel, írja az MTI.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, Pest vármegye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Menczer Tamás az M1 és a Kossuth rádió műsoraiban arról beszélt,

hogy az ukrán döntés veszélyezteti Magyarország és Szlovákia energiabiztonságát, holott ezt az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodás tiltja.

Brüsszelnek, az Európai Bizottságnak ebben a helyzetben fel kellene lépnie a tagállamai védelmében, „őrködnie” kellene a megállapodás betartatásán – fogalmazott a kommunikációs igazgató, hozzátéve, ehhez képest semmi sem történik.

Amit mi az elején mondtunk, pedzegettünk, azt egyre határozottabban kell mondani, jelesül és konkrétan azt, hogy jó eséllyel maga Brüsszel, illetve jó eséllyel maga Ursula von der Leyen javasolta Ukrajnának, hogy zárja el az olajat

– fogalmazott Menczer Tamás.

A kormánypárti politikus rögzítette, Magyarország minden eszközzel meg fogja védeni magát, de „nem lenne baj”, ha a bizottság egyszer és kivételesen a szabályok és a józan ész szerint járna el, de erre ezek szerint nem számíthatunk.

Menczer Tamás hangsúlyozta, ebben a helyzetben vannak jogi és technikai lehetőségek is. Illetve egyértelműsítette azt is, hogy Magyarország nem akarja Ukrajnát „visszazsarolni”, de tény, hogy az Ukrajna által felhasznált energia jelentős része – az áram több mint 40, a gázolaj és a földgáz több mint 10 százaléka – Magyarországon keresztül érkezik a szomszédos országba.

Műsorvezetői kérdésre a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója elmondta, a Magyarországra kiszabott migrációs büntetés időzítése és mértéke sem véletlen, szavai szerint ezt Magyarország a béke melletti kiállás miatt kapta.

„A háborúba akarnak belenyomni bennünket, meg a bevándorlásba is bele akarnak nyomni bennünket” – mondta a politikus, hozzátéve, ezt a kormány nem fogja hagyni és „a büntetést is megoldjuk úgy, hogy azt ne a magyar emberek fizessék ki”.

Magyar Péternek, a Tisza Párt elnökének Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédét kritizáló szavaira Menczer Tamás úgy reagált, egy ilyen beszédet nemhogy elmondani, megérteni is sokkal nehezebb, mint az, „amit ő a diszkóban csinált”, a viselkedéséről szóló igazságot pedig el kell mondani mindenkinek.

A műsorokban a békemisszió fontosságát hangsúlyozva Menczer Tamás kifejtette,

a békemisszió egyrészt erkölcsi, morális és keresztényi kötelesség, másrészt a békemisszió azért is rendkívül fontos, mert jelentős a kockázata a háború eszkalációjának, kiterjedésének, harmadrészt pedig az is a békemisszió jelentőségét mutatja, hogy ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren.

Menczer Tamás szerint a Tisza Párt belső körei „nem zárnak résmentesen”

Azt tudom Önnek mondani, hogy hozzám eljutnak információk a Tisza Párt belső köreiből, mert ott nem zárnak résmentesen a történetek és az emberek beszélnek

– kezdte új Facebook-videóját Menczer Tamás a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Első körben reagált Magyar Péter kritikájára is:

Ugye én azt mondtam Magyar Péter kritikájára, hogy egy ilyen beszédet, nemhogy elmondani, megérteni is sokkal nehezebb, mint az, amit ő a diszkóban csinált. Jelesül, hogy bántóan fiatal lányok orális kielégítését, imitálta, már elnézést kérek.

Majd azzal folytatta a Menczer, hogy hozzá kétfajta információ jutott el a Tisza Pártból.

„Az egyik az az, hogy Magyar Péter, amikor meghallja az én nevemet, idegesen rágcsálja az asztal szélét, mint egy zavarodott óvodás kisgyerek.”

A másik információ is érdekes az pedig a következő

a tiszások azzal vigasztalják magukat, hogy amit én leírtam és elmondtam, azt nem szabad, ilyet nem szabad leírni és elmondani.

Erre ő azt válaszolta, „hogy micsoda?”

„Megcsinálni szabad, amit mindenki lát és ami az igazság, azt elmondani nem szabad? Ez egy furcsa demokratikus fölfogás.”

A videója végén még oda is szúrt egy jó nagyot a dollárbaloldalnak: – Tehát, azt tudom mondani minden baloldalinak, tiszásnak is, gyurcsányistának is és mindenkinek, hogy mindig ki fogom mondani róluk az igazságot, számíthatnak rám és én leszek a legrosszabb rémálmuk, a jeges leheletemet fogják érezni a tarkójukon, úgyhogy számíthatnak rám a jövőben is az igazság kimondásával kapcsolatban – emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában