Politikai motiváció

2 órája

Brüsszel el akarja árasztani Magyarországot bevándorlókkal (videó)

Menczer Tamás a közösségi oldalára feltöltött videójában hangsúlyozta, hogy Brüsszel el akarja árasztani Magyarországot bevándorlókkal. Azonban „az egészen biztos, hogy Magyarországot és a magyar embereket meg fogjuk védeni” – húzta alá a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

MW

Illusztráció/ Migránsok összeszedik holmijukat az egyik párizsi migránstábor, a Saint Gervais-templom és a városháza közötti felszámolásakor

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Teresa Suárez

Menczer Tamás felelevenítette, hogy hogyan is indult el a migrációs nyomás Európa felé, és, hogy az ellen milyen módszerekkel folyt a küzdelem a határon. „Onnan indult ez, hogy tranzitzónák voltak a határon. Akkor azt mondták, hogy ezt nem lehet. Jó, akkor bezártuk. Ugyan nem értettünk egyet, de bezártuk. Akkor azt mondtuk, hogy a belgrádi külképviseleten kell beadni a menekültkérelmet. Na, most azt mondják, hogy ez se jó” – idézte fel a kommunikációs igazgató a történteket és a lépesekre adott brüsszeli reakciókat.

A politikus kiemelte, hogy 

egyértelműan „politikai motiváció van a háttérben” és „Brüsszel el akarja Magyarországot árasztani bevándorlókkal.”

Menczer Tamás úgy fogalmazott, hogy „ez nem fog sikerülni” és emlékeztetett Orbán Viktornak a 2015-ös mondatára, amely akkor hangzott el, amikor a migrációs válság elkezdődött. Akkor a magyar kormányfő a német és osztrák vezetőknek a magyar miniszterelnök világossá tette, hogy „nekünk két lehetőségünk is van. Az egyik az az, hogy meg tudjuk őket állítani. A másik, hogy át tudjuk őket engedni Ausztria, Németország irányába. Most is ez a helyzet. Tehát, az egészen biztos, hogy Magyarországot és a magyar embereket meg fogjuk védeni” – emelete ki a kommunikációs igazgató. Ezt követően kitért a migrációs paktumra, amellyel kapcsolatban reagált:

egészen biztos, hogy ezt a bírságot, ahogyan arról Gulyás miniszter úr is beszélt, nem a magyar emberek fogják kifizetni. Onnantól kezdve, hogy derék brüsszeli barátaink és nyugati barátaink mit választanak, hogy mi állítsuk meg, vagy esetleg engedjük át őket Ausztria és Németország irányába, az rajtuk múlik

– zárta szavait Menczer Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában