Iskolakezdés

20 órája

Sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakciója, megtelt a kétezer iskolatáska

A kétezredik tanszercsomag-adományt az Iskolakezdés együtt! segélyakció miskolci zárórendezvényén adták át.

MW

A legszegényebb gyermekeknek ezek a csomagok többet jelentenek ajándéknál (korábbi felvétel)

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet 13. Iskolakezdés együtt! segélyakciója, megtelt a kétezredik iskolatáska is.

A segélyszervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: azért hirdették meg az akciót, hogy minőségi tanszerekkel tölthessék meg kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját. Kiemelték, hogy 

a legszegényebb gyermekeknek ezek a csomagok többet jelentenek ajándéknál, egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha hozzájárulhat ahhoz, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba, és az iskolakezdés számukra a felzárkózás esélyéről szóljon.

A kétezredik tanszercsomag-adományt az Iskolakezdés együtt! segélyakció miskolci zárórendezvényén adták át.

A közleményben idézték Nagyné Faragó Boglárkát, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthonának vezetőjét, aki a rendezvényen arról beszélt, 

az országos segélyakcióban a legtöbb rászoruló gyermek személyre szabott tanszercsomagot kapott, de voltak olyan gyerekek is, akiknek egy pár cipő, vagy éppen a komplett tornacsomag hiányzott a tanévkezdéshez, ezért azok beszerzésében segített nekik az Ökumenikus Segélyszervezet.

Nagyné Faragó Boglárka hozzátette: a segélyszervezet vállalta, hogy a csomagok összeállításához szükséges pénzen felül beérkező adományokat a gyermekek felzárkózását segítő egész éves munkája támogatására fordítja. A segélyszervezet Kapaszkodó programjában az ország 22 pontján több ezer gyermeknek biztosít rendszeres fejlesztő foglalkozásokat a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez - mondta.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában